Ο Alonso φεύγει αλλά η Alpine τού αφιερώνει μια ειδική έκδοση της A110 R (photos)


Τι και αν αποχωρεί από τη γαλλική ομάδα στο τέλος της σεζόν; Η Alpine παρουσίασε την απόλυτα περιορισμένη έκδοση Fernando Alonso της ολοκαίνουριας A110 R που θα κυκλοφορήσει σε 32 μονάδες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 6/10/2022

Δεν πέρασαν παρά μόλις δύο μέρες από την αποκάλυψη της νέας Alpine A110 R, της κορυφαίας έκδοσης της σειράς A110 και η γαλλική φίρμα «ξαναχτυπά».

Αυτή τη φορά, παρουσιάστηκε η Alpine A110R Fernando Alonso! Μια συλλεκτική, εξαιρετικά περιορισμένη έκδοση, που θα παραχθεί σε μόλις 32 αντίγραφα, όσες και οι νίκες του Ισπανού δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στη Formula 1.

«Η A110 R Fernando Alonso είναι το σημείο όπου η πίστα συναντά το δρόμο. Συνδυάζει την τεχνογνωσία μας στη F1, την τεχνογνωσία του θρυλικού οδηγού και την ακρίβεια και την ευελιξία της Alpine», αναφέρει η Alpine και δε λέει ψέματα. Ο 41χρονος πιλότος συνέβαλε στο σχεδιασμό τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού της συλλεκτικής έκδοσης που φέρει το όνομά του.

Ρύθμισε ο ίδιος το σύστημα ανάρτησης, το οποίο καλύπτεται από αποκλειστική πατέντα, και μάλιστα πραγματοποίησε τις δοκιμές εξέλιξης του sports car κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών της F1 στη Βαρκελώνη, τον περασμένο Φεβρουάριο. Με το νέο σύστημα αμορτισέρ, είναι δυνατή η εύκολη και γρήγορη τροποποίηση του ύψους του αμαξώματος (-10 mm στην πίστα) και της ακαμψίας της ανάρτησης (επιπλέον 5%). Ως εγγύηση ότι είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι, η Alpine έχει αναφέρει το όνομα του Ταύρου της Asturias σε αυτό.

Και αν σας προκαλεί εντύπωση ότι η Alpine κυκλοφορεί ειδική έκδοση στο όνομά του, ενώ είναι ήδη γνωστό ότι στο τέλος της σεζόν αποχωρεί από την ομάδα για χάρη της Aston Martin, η απάντηση είναι προφανής: Η εξέλιξη της ειδικής έκδοσης είχε προηγηθεί χρονικά και από τη στιγμή που και ο Ισπανός συνέβαλε στη δημιουργία της, η γαλλική φίρμα επέλεξε να μην ακυρώσει την παραγωγή.

Όποιος θέλει να αποκτήσει την A110 R Fernando Alonso θα πρέπει να πληρώσει 148.000 ευρώ. Ποσό κατά 43.000 ευρώ ακριβότερο από την «κανονική» A110 R. Τι δικαιολογεί αυτή την εντυπωσιακή αύξηση, εκτός ασφαλώς από την αίγλη που προσδίδει η ονομασία της και τη νέα ανάρτηση;

Θα διατίθεται αποκλειστικά σε μπλε ματ χρώμα για να παραπέμπει στο μονοθέσιο της Alpine F1. Θα φέρει την υπογραφή του Alonso στο κάλυμμα του κινητήρα στο πίσω μέρος αλλά και στο εμπρός. Κάθε αντίγραφο θα εξατομικεύεται μέσω μιας ένδειξης, στο κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας, η οποία θα αναφέρει το όνομα της πίστας και τη χρονιά μιας από τις νίκες του πρωταθλητή. Επιπλέον, κάθε αγοραστής θα λάβει ένα υπογεγραμμένο από τον ίδιο, αντίγραφο του αγωνιστικού κράνους του.

Η σημαία της Γαλλίας αντικαθίσταται από το μπλε-κίτρινο-πορτοκαλί σχέδιο που χαρακτηρίζει τόσα χρόνια τον Alonso, με την τελευταία απόχρωση να έχει χρησιμοποιηθεί στις δαγκάνες των φρένων και στο εσωτερικό της καμπίνας. Το εσωτερικό φέρει την υπογραφή του οδηγού κεντημένη στα προσκέφαλα, ενώ το αλεξήλιο φέρει το μότο του Alonso: «Υπάρχουν περισσότερα από ένα μονοπάτια προς την κορυφή του βουνού». Τέλος, στο πίσω μέρος, ο Ισπανός επέλεξε να τοποθετήσει μια μαύρη μάσκα ανάμεσα στα φώτα και κάτω από τη θέση της πινακίδας.

Η A110 R Fernando Alonso δεν έχει αλλαγή στην «καρδιά» της σε σχέση με τη βασική έκδοση. Διατηρεί τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,8 L με ισχύ 300 PS και 340 Nm ροπής. Τα 0-100 km/h έρχονται σε 3,9 sec. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 285 km/h. Διαθέτει ζάντες 18 ιντσών από ανθρακονήματα με φρένα Brembo 320 mm, με το βάρος να παραμένει στα 1.082 kg.