O Alonso θα τρέξει σε συνολικά 25 αγώνες το 2018!


Η απόφαση του δύο φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της F1 Fernando Alonso να μετέχει πέρα από το πρωτάθλημα της Formula 1 με τη McLaren και σε αυτό του WEC με την Toyota δείχνει έναν πιλότο που εξακολουθεί να έχει και όρεξη και κίνητρο. 

  • 1/2/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Από την άλλη όμως δείχνει και έναν άνθρωπο που θα φτάσει κατά πάσα πιθανότητα τα όρια της αντοχής του, κάτι που ενδεχόμενα θα έχει επίπτωση και στην απόδοσή του.

Όπως λοιπόν φαίνεται από το ετήσιο πρόγραμμά του θα μετέχει σε συνολικά 25 αγώνες, με αυτούς του WEC να είναι ιδιαίτερα επίπονοι λόγω της διάρκειάς τους των τουλάχιστον 6 ωρών.

Το αποκορύφωμα θα είναι βέβαια οι 24 Ώρες του Le Mans στις 16 και 17 Ιουνίου και σε μια χρονική περίοδο που το πρόγραμμα του Ισπανού θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο. Κι αυτό γιατί μέσα σε έναν σχεδόν μήνα, αρχής γενομένης από τις 10 Ιουνίου, θα δώσει το παρόν και σε 4 Grand Prix.

H επόμενη δύσκολη περίοδος θα είναι στο τέλος της αγωνιστικής σαιζόν, καθώς σε δύο εβδομάδες, από τις 11 έως τις 25 Νοεμβρίου, θα τρέξει στο GP της Βραζιλίας, θα πάει στην Κίνα και τις 6 ώρες της Σαγκάη και στην συνέχεια στο Abu Dhabi για το τελευταίο Grand Prix της χρονιάς.