Ο ανατριχιαστικός ήχος ενός V12 κινητήρα στο Le Mans


O Gordon Murray, ο θρυλικός δημιουργός της McLaren F1, έκανε πάλι το θαύμα του. Απολαύστε το ηχητικό κρεσέντο του V12 κινητήρα του T.50 ακολουθώντας τη διαδρομή της πίστας του Le Mans.

  • 2/4/2021

Μία από τις πιο καθοριστικές στιγμές στην καριέρα της McLaren F1, ήταν αναμφίβολα η νίκη στο βρεγμένο Le Mans το 1995. Επομένως, δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη που ο Gordon Murray (Βρετανός σχεδιαστής F1 και McLaren F1), θα ήθελε ο πνευματικός της διάδοχος, το T.50 να είναι έτοιμο να ακολουθήσει την ίδια πετυχημένη πορεία στην πίστα.

Στο παρακάτω βίντεο της «Gordon Murray Automotive» που βρίσκεται στη διάθεσή σας για να παρακολουθήσετε, θα ακούσετε τον συγκλονιστικό ήχο του V12 κινητήρα, ο οποίος εξομοιώνει τη λειτουργία του σαν να βρισκόταν σε αγώνα Le Mans και συγκεκριμένα στο πρώτο σκέλος του Circuit de la Sarthe.

Και σε σχέση με την προηγούμενη φορά και το βίντεο στο κανάλι του Gordon Murray στο Youtube, που ο κινητήρας είχε περιορισμό στις 3.000 σ.α.λ., αυτή τη φορά ανεβάζει μέχρι τον κόφτη, δηλαδή τις 12.100 σ.α.λ.!

Κατασκευασμένος από την Cosworth, ο Gordon Murray πιστεύει πως είναι ο καλύτερος 12κύλινδρος κινητήρας που έχει κατασκευαστεί ποτέ και πιθανότατα και ο τελευταίος από τους σπουδαίους. Η χωρητικότητά του είναι 3,9 λίτρα και η μέγιστη ισχύς φτάνει τους 663 ίππους.

Επίσης, λόγω της εισαγωγής του αέρα που περνά πάνω στην οροφή και τον οδηγό με την ροή να συνεχίζει ακόμα πιο πίσω στον κινητήρα και να συντονίζεται, ο Gordon Murray υποστηρίζει πως όταν το αυτοκίνητο βρεθεί όντως στην πίστα, η εμπειρία του ήχου για τον οδηγό, θα είναι … από άλλον πλανήτη.

Το αν θα είναι ικανό το Τ.50 να διαδεχθεί με αξιώσεις την McLaren F1 δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Ωστόσο, ο ίδιος ο Gordon Murray έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.