Ο Anthony Levandowski, η κλοπή στην Google και η χάρη από τον Donald Trump


Ελεύθερος με την υπογραφή του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ ο πρώην μηχανικός της Google που καταδικάστηκε για κλοπή πνευματικής περιουσίας.

  • 20/1/2021

Λίγο πριν εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο ο Donald Trump απένειμε μια σειρά από χάρες σε ανθρώπους που είχαν παραβεί την Αμερικάνικη νομοθεσία. Ανάμεσα στους ευεργετηθέντες είναι και ο Anthony Levadowski, ο Γαλλο-Αμερικάνος μηχανικός, ο οποίος τον Αύγουστο του 2020 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 18 μηνών για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Ο Levadowski είχε υποκλέψει απόρρητα δεδομένα για την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης από την Google.

Ο Levandowski εξέτισε φυλάκιση 18 μηνών και του επιβλήθηκε πρόστιμο άνω των 850.000 δολαρίων. (AP: Eric Risberg, Αρχείο)
Ο Levandowski εξέτισε φυλάκιση 18 μηνών και του επιβλήθηκε πρόστιμο άνω των 850.000 δολαρίων. (AP: Eric Risberg, Αρχείο)

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην μηχανικών μονάδας αυτόνομων οχημάτων της Google είχε υποκλέψει περισσότερα από 14.000 αρχεία στον laptop του πριν αποχωρήσει από την εταιρεία τον Ιανουάριο του 2016. Σημειώνεται ότι, επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Uber, η οποία και τον απέλυσε το 2017 όταν έγινε γνωστό το σκάνδαλο.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται ότι ο Levandowski «πλήρωσε σημαντικό τίμημα για τις πράξεις του και σχεδιάζει να αφιερώσει το ταλέντο του στην προαγωγή του δημοσίου συμφέροντος».

Photos: A.P., Αρχείο, ABC