Ο αντικαταστάτης του Ford EcoSport θα βασίζεται στο Fiesta


Οι πωλήσεις του νέου μικρού SUV της Ford που θα διαδεχθεί το EcoSport θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2020.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/3/2019

H Ford είναι σε φάση ανανέωσης αλλά και διεύρυνσης της γκάμας των SUV. Έτσι το φθινόπωρο που μας έρχεται και στην έκθεση της Φρανκφούρτης θα παρουσιάσει κατά πάσα πιθανότητα το διάδοχο του EcoSport. Ο οποίος δεν θα έχει σχέση με τον υπάρχον μοντέλο που συμπληρώνει τον κύκλο του, καθώς θα βασίζεται στο Ford Fiesta.

Φυσικά η προσέγγιση θα είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με το Fiesta Active, που στην ουσία είναι μια υπερυψωμένη έκδοση του δημοφιλούς super mini με κάποια στοιχεία που τονίζουν τον πιο off road χαρακτήρα του.

Ο οποίος στο νέο EcoSport -δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη ονομασίας, μιας και στο τραπέζι έχει πέσει και το Puma- θα πρέπει να είναι φυσικά ακόμα πιο έντονος, όπως άλλωστε είναι σε όλα τα μοντέλα της συγκεκριμένης κατηγορίας η οποία γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστική.

Σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο πάντως οι αναλογίες του αμαξώματος αναμένεται να είναι πιο αρμονικές και πιο δυναμικές, ενώ και οι διαστάσεις θα είναι μεγαλύτερες. Αντίστοιχα μεγαλύτεροι θα είναι και οι χώροι στο εσωτερικό του, που θα είναι πιο φροντισμένο και ποιοτικό. Θα ακολουθεί φυσικά τη λογική του Fiesta με κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες που θα τονίζουν το διαφορετικό του χαρακτήρα του.