Ο αντίπαλος του Suzuki Ignis είναι πιο... extreme και έρχεται από την Tata!


Από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουμε στη διαθεσή μας φαίνεται ότι η Tata ετοιμάζει ένα μικρό crossover με κινητήρα 1,2 λίτρων έτοιμο να ανταγωνιστεί το Suzuki Ignis.

  • 29/5/2021

Η ινδική Tata Motors άρχισε να μας προϊδεάζει για την εμφάνιση ενός νέου μικρού crossover στη γκάμα της από το 2019. Τότε το H2X concept παρουσιάστηκε στην τοπική έκθεση Auto Expo. Αλλά και στις αρχές του 2020, έδειξε στο κοινό άλλο ένα πρωτότυπο -το HBX ήταν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην έκδοση παραγωγής. Ακολούθησαν αρκετές κατασκοπευτικές φωτογραφίες, όπως αυτές που βλέπουμε εδώ, αυτή τη φορά σχεδόν χωρίς καθόλου καμουφλάζ.

Το μικρό crossover θα βασίζεται στην πλατφόρμα ALFA (Agile Light Flexible Advanced) της ινδικής εταιρείας, ενώ οι διαστάσεις του παραμένουν ακόμη άγνωστες, αλλά δεν θα απέχουν πολύ από το πρωτότυπο HBX, που είχε μήκος 3.840 χιλιοστά και μεταξόνιο στα 2.450 χιλ.

Το compact crossover έχει διατηρήσει την μάσκα και τα εμπρός φωτιστικά σώματα δύο επιπέδων, τα πίσω φώτα και την σαν αιωρούμενη οροφή του πρωτότυπου, τα άβαφα μαύρα πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος και τις κρυμμένες  χειρολαβές στις πίσω πόρτες. Η εξωτερική μάλιστα θα προσφέρεται σε διχρωμία κατά πάσα πιθανότητα.

Το σαλόνι επιβατών του νέου Tata περιλαμβάνει ένα σύστημα πολυμέσων με οθόνη που προεξέχει από το ταμπλό, ενώ στον βασικό εξοπλισμό θα βρούμε ηλεκτρονικό κλιματισμό, κάμερα οπισθοπορείας και cruise control.

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, το μικρό crossover θα προσφέρεται με έναν 3κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων με την επωνυμία Revotron, γνωστό από άλλα μοντέλα της εταιρείας (για παράδειγμα, στο Altroz, παράγει 86 ίππους). Μπορεί δε να αποκτήσει και μία turbo έκδοση αυτού του κινητήρα με απόδοση στους 110 ίππους.

Στην Ινδία, το μικρό crossover της Tata αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος. Ο κύριος ανταγωνιστής του θεωρείται το Suzuki Ignis, οπότε η τιμή του είναι πιθανό να κινηθεί σε παρόμοια επίπεδα.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.