Ο Arnold Schwarzenegger στον ρόλο του… Δία για χάρη της ηλεκτροκίνησης


Ο διάσημος ηθοποιός θα υποδυθεί τον αρχαίο Έλληνα Θεό, Δία, σε διαφήμιση του Super Bowl για την προώθηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου της BMW.

  • 4/2/2022

Ο διάσημος ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Arnold Schwarzenegger, πριν από μερικές ημέρες “teasαρε” τον εαυτό του ντυμένο ως Δία στον λογαριασμό του στο Instagram, σχολιάζοντας «Έρχεται τον Φεβρουάριο του 2022»!

Και ενώ όλοι υπέθεσαν ότι αναφερόταν σε μια διαφήμιση του Super Bowl, ήρθε η BMW για να επιβεβαιώσει πώς εκείνη βρίσκεται πίσω από όλη αυτή την ιστορία.

Στη διαφήμιση πρωταγωνιστεί και η Salma Hayek Pinault, η οποία θα υποδυθεί τον ρόλο της Ήρας, σύζυγος του Δία και Θεά του γάμου, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, .

Το σποτάκι αυτό θα προβληθεί στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα.

Το σκηνικό που διαδραματίζεται το teaser δεν είναι καθόλου μυθικό: Στο χώρο ενός cafe ο barista αποκαλύπτει το όνομα του Δία, καθώς ο Schwarzenegger, με την ανάλογη ενδυμασία, πηγαίνει στον πάγκο για να πάρει τον καφέ του!

Οι «αστραπές» από το σώμα του Arnold καταδεικνύουν την πρόθεση της BMW να παρουσιάσει ένα EV, αν και η αυτοκινητοβιομηχανία δεν αποκάλυψε ποιο μοντέλο θα εμφανίζεται στη διαφήμιση.

Τον επόμενο μήνα κάνουν το ντεμπούτο τους στις ΗΠΑ δύο ηλεκτρικά οχήματα του Γερμανού κατασκευαστή: το iX και το i4. Η γερμανική φίρμα επιβεβαίωσε για πρώτη φορά την συμμετοχή της στο Super Bowl στις 20 Ιανουαρίου, σηματοδοτώντας την επιστροφή της για πρώτη φορά από το 2015.

Η BMW δεν είναι η πρώτη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που προσέλαβε τον Schwarzenegger για να διαφημίσει τα οχήματά της. Το 2018, ο Schwarzenegger προώθησε τον αντίπαλο της BMW, Mercedes-Benz κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ. Η Mercedes έφερε τον Schwarzenegger στο Ντιτρόιτ για να ενισχύσει το λανσάρισμα της επανασχεδιασμένης σειράς G (ΜΥ 2019).

Αφού ο τότε Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler, Dieter Zetsche, πήρε συνέντευξη από τον εμβληματικό αστέρα του κινηματογράφου, γνωστός για την αγάπη του στα πολυτελή SUV, ο Schwarzenegger τον ρώτησε  για το πότε η G-Class θα γίνει ηλεκτρική. Τότε η απάντηση του Zetsche; "Μείνετε συντονισμένοι."

Η ηλεκτροκίνηση στην αγορά των ΗΠΑ περνάει σε πρώτο πλάνο. Η Kia θα προωθήσει το EV6 με μια διαφήμιση που θα περιλαμβάνει έναν ρομποτικό σκύλο, σύμφωνα με ένα teaser που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα. Στο παιχνίδι είναι και η General Motors. Δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τα σχέδιά της, αλλά φαίνεται πιθανό να περιλαμβάνουν EV, δεδομένου ότι αυτό έκανε και πέρυσι.