Ο αρχισχεδιαστής της GM λέει πως οι πελάτες θέλουν καλοσχεδιασμένα και πιο χαμηλά SUV


Η δημοτικότητα των SUV, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει δημιουργήσει κορεσμό μοντέλων, με αποτέλεσμα να αλλάξει το design τους και να επανέλθουν άλλες κατηγορίες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/11/2019

Η λαίλαπα των SUV μπορεί να γεμίζει τα ταμεία των κατασκευαστών αλλά από την άλλη δημιουργεί και θέματα σε διάφορους τομείς. Ένα από αυτούς είναι και ο σχεδιασμός τους, μιας και η αύξηση του αριθμού των SUV κάνει κάτι παραπάνω από απαραίτητη τη διαφοροποίησή τους, τόσο στα πλαίσια της ίδιας γκάμας όσο και μεταξύ των κατασκευαστών.

Κάτι που βέβαια βάζει δύσκολα στους σχεδιαστές, μιας και η βασική φόρμα είναι πάντα η ίδια: πέντε πόρτες, ψηλό εμπρός μέρος και αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Στη General Motors ο πρώτος που προβληματίζεται είναι ο αρχισχεδιαστής της, ο Michael Simcoe, ο οποίος πιστεύει πως στο μέλλον, ακριβώς λόγω αυτή της ανάγκης διαφοροποίησης, τα SUV αφενός θα χαμηλώσουν και αφετέρου οι γραμμές τους θα γίνουν πιο χυτές.

Το βέβαιο, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Simcoe είναι πως «οι πελάτες εκτιμούν την πρακτικότητα και την άνεση, αλλά από την άλλη θέλουν και όμορφα αυτοκίνητα. Από αυτό που οι γείτονες θαυμάζουν».

Ο Simcoe ταυτόχρονα υποστηρίζει πως η τάση θα είναι για αυτοκίνητα που θα προκαλούν πιο έντονα συναισθήματα, ενώ δηλώνει βέβαιος πως τα sedan θα επανέλθουν, καθώς οι αγοραστές θα ψάχνουν συνεχώς καινούργια και διαφορετικά αμαξώματα.