Ο αρχισχεδιαστής της Koenigsegg είναι ο πρώην των Lamborghini, Bugatti και Genesis


Ο νέος αρχισχεδιαστής της Koenigsegg θεωρείται ιδιαίτερα ταλαντούχος και μάλλον θα αλλάξει την εικόνα των σουηδικών hyper cars.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/8/2019

Η Koenigsegg αποκτά όλο και μεγαλύτερο μέγεθος στην παγκόσμια αυτοκινητική σκηνή και αυτό φαίνεται και από το ότι πλέον αρχίζει να συνεργάζεται με καταξιωμένα στελέχη. Ένα από αυτά είναι και ο νέος επικεφαλής του τμήματός σχεδίασής της, ο Alexander Selipanov, ο οποίος έχει πίσω μια σημαντική καριέρα.

Η οποία ξεκίνησε το 2005 από την VW, ενώ το 2010 πήγε στη Lamborghini όπου ασχολήθηκε με τη σχεδίαση της Huracan. Το 2014 πήγε στη Bugatti ως επικεφαλής του εξωτερικού σχεδιασμού των μοντέλων της και του πιστώνονται τόσο το πρωτότυπο Vision Gran Turismo όσο και η Chiron.

Στη συνέχεια ο Selipanov, ο οποίος είναι γνωστός και ως Sasha μεταπήδησε στη Genesis, τη μάρκα πολυτελείας της Hyundai, ως επικεφαλής του Global Genesis Advanced Studio. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με την Νοτιοκορεάτικη εταιρεία σχεδίασε τα εντυπωσιακά πρωτότυπα Essentia και Mint.

Παράλληλα με την ενασχόλησή του με τα μοντέλα της Koenigsegg ο Selipanov θα είναι διευθύνων σύμβουλος αλλά και αρχισχεδιαστής του RAW Design House που έχει έδρα το Angelholm και παρέχει στους πελάτες του μια σειρά υπηρεσιών design. Με επικεφαλής του τμήματος design τον Selipanov η εικόνα των μελλοντικών Koenigsegg αναμένεται να αλλάξει σημαντικά.