Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός του νέου Seat Leon προειδοποιεί και για τυχόν οχήματα στην τυφλή γωνία


Οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της Seat έδωσαν στον ατμοσφαιρικό φωτισμό του εσωτερικού του Leon και μια διάσταση, που έχει σχέση με την ασφάλεια.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/1/2020

Το νέο Seat Leon είναι με διαφορά ότι πιο προηγμένο τεχνολογικά έχει παρουσιάσει η Seat τα τελευταία χρόνια. Και αυτό είναι κάτι που ισχύει και για τα συστήματα υποβοήθησης και την ασφάλεια που παρέχουν και για τις συνδεσιμότητά του.

Ταυτόχρονα το ισπανικό μικρομεσαίο μοντέλο διαθέτει και κάποια ενδιαφέρονται και έξυπνα στοιχεία που δεν απαντώνται, ούτε στο καινούργιο VW Golf, ούτε στη νέα Skoda Octavia που επίσης παρουσιάστηκαν τον τελευταίο καιρό.

Ένα από αυτά τα στοιχεία είναι και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός των κορυφαίων από πλευράς εξοπλισμού εκδόσεών του. Η λωρίδα φωτισμού του καλύπτει όλο το πλάτος του ταμπλό και επεκτείνεται και στις πόρτες περιβάλλοντας κατά κάποιον τρόπο τους επιβάτες. Μάλιστα η φωτεινή απόχρωση δεν είναι σταθερή αλλά έχει τη δυνατότητα και να αλλάζει.

Για παράδειγμα κατά την εκκίνηση τα χρώματα είναι πιο απαλά, ενώ στη πορεία, όταν ανέβουν οι ρυθμοί, γίνονται πιο έντονα. Το πραγματικά έξυπνο εδώ είναι πως το τμήμα της φωτεινής λωρίδας στο σημείο που η επένδυση της πόρτας συναντά το ταμπλό λειτουργεί σαν προειδοποιητικό για την παρουσία άλλων οχημάτων στην τυφλή γωνία των καθρεφτών.

Στην περίπτωση αυτή το χρώμα αυτού του τμήματος είναι κίτρινο. Ακριβώς όπως κίτρινο είναι και στις μικρές προειδοποιητικές λυχνίες που σε άλλα αυτοκίνητα, στο Golf π.χ., είναι ενσωματωμένες στους εξωτερικούς καθρέφτες.