Ο ατμοσφαιρικός V8 της Corvette Z06 αποκτά twin-turbo και «ουρλιάζει»! (video)


Ακούστε σε παγκόσμια πρώτη τον «βρυχηθμό» του διπλά «πουσαρισμένου» V8 κινητήρα της εργοστασιακής - πρώην ατμοσφαιρικής - Corvette Z06.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: YOUTUBE / ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/12/2022

Οι παραδόσεις της νέας Chevrolet Corvette Z06, χρονιάς 2023 για τις ΗΠΑ, έχουν ξεκινήσει εδώ και μόλις ένα μήνα περίπου, ωστόσο ήδη αρκετοί ιδιοκτήτες της άρχισαν τις βελτιώσεις.

Ωστόσο, μακράν η πιο ριζοσπαστική έρχεται από την Emelia Hartford. Η οδηγός αγώνων, κατασκευαστής αυτοκινήτων, τηλεοπτική παρουσιάστρια και ηθοποιός προανήγγειλε πριν από λίγες μέρες ότι θα προσθέσει δύο turbo στον ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα 5,5 L, με τον οποίο εφοδιάζεται η Z06.

Και αν σκεφτείτε ότι τα 670 PS ισχύος και τα 625 Nm ροπής που αποδίδει, σύμφωνα με τις εργοστασιακές προδιαγραφές, δεν της είναι αρκετά, αυτό μπορεί να είναι η μία όψη του νομίσματος. Σίγουρα, όμως, της αρέσει να τροποποιεί αυτοκίνητα.

Η Hartford έγινε διάσημη τροποποιώντας μία Corvette Stringray που απέκτησε, τοποθετώντας της επίσης δύο C8 turbo και κατάφερε να σπάσει το σχετικό παγκόσμιο ρεκόρ στο 400άρι. Το πιθανότερο είναι ότι, αν όλα πάνε καλά με το εγχείρημά της, θα προσπαθήσει κάτι ανάλογο και με την Z06.

Ήδη η τοποθέτηση του συστήματος των twin-turbo έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό, που έδωσε τη δυνατότητα στην Hartford να «δώσει ζωή» στον κινητήρα, χαρίζοντας μας, με το βίντεο που δημοσίευσε στο κανάλι της στο YouTube, σε παγκόσμια πρώτη, τον εντυπωσιακό ήχο της μοναδικής (διπλά) υπερτροφοδοτούμενης Z06 στον κόσμο.

Φυσικά, το sportscar δεν είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει. Χρειάζεται αρκετές αναβαθμίσεις και πρόσθετα εξαρτήματα, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει αξιόπιστα, όπως νέους άξονες και ένα σύστημα injection μεθανόλης για να αντισταθμίσει την έλλειψη intercooler.

Αν κρίνουμε από την «ιστορία» της στις αναβαθμίσεις, το πιο πιθανό είναι να τα καταφέρει και τότε θα περιμένουμε με ενδιαφέρον να ακούσουμε τον πλήρως «αγριεμένο» βρυχηθμό του κινητήρα αλλά και τις τιμές ισχύος και ροπής που θα έχει πετύχει.

Μέχρι τότε, ακούστε για πρώτη φορά τον ήχο του V8 κινητήρα 5,5 L, με την προσθήκη των δύο turbo, στο παρακάτω video.