O Bob Lutz θα είχε μεταμορφώσει την Corvette σε SUV υψηλών επιδόσεων


Ο Bob Lutz θεωρεί πως και η νέα Corvette με τον κινητήρα στο κέντρο δεν θα μπορέσει να προσελκύσει ένα διαφορετικό κοινό σε σχέση με τις προηγούμενες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/6/2019

O πρώην αντιπρόεδρος της GM Βοb Lutz είναι μια σημαντική προσωπικότητα για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανίας και οι αιρετικές τους μερικές φορές απόψεις έχουν ένα ειδικό βάρος.

Έτσι λοιπόν ο Bob Lutz ξαναχτύπησε και περίπου ένα μήνα πριν από την επίσημη πρεμιέρα της νέας Corvette στις 19 Ιουλίου, που για πρώτη φορά στην ιστορία της θα έχει τον κινητήρα της στο κέντρο, είπε πως αν ο ίδιος ήταν ακόμα στην εταιρεία θα έχει μεταμορφώσει το πιο κλασικό αμερικάνικο υπεραυτοκίνητο σε SUV.

Σύμφωνα με την προσέγγισή του και παρά τις σημαντικές αλλαγές κάτω από το αμάξωμα η νέα Corvette, η C8, θα εξακολουθεί να απευθύνεται στο ίδιο κοινό με την τρέχουσα C7 και δεν πρόκειται να γίνει πιο δημοφιλής σε νεότερους οδηγούς. Όπως είπε χαρακτηριστικά «κανείς δεν πρόκειται να κατέβει από μια Porsche 911 για να μπει σε μια Corvette C8». Και ας είναι κεντρομήχανη…

Αυτός που θα έκανε ο ίδιος θα ήταν να χρησιμοποιήσει το όνομα Corvette για ένα πολυτελές SUV με υψηλές επιδόσεις που θα ανταγωνιζόταν την Porsche Cayenne, θα μπορούσε να πετύχει πωλήσεις από 20 έως 30 χιλιάδες μονάδες ετησίως σε μια τιμή που θα ξεκινούσε πάνω από τις 100.000 δολάρια.

Με τον τρόπο αυτό το πρώην κορυφαίο στέλεχος πιστεύει πως και η κερδοφορία της GM θα βελτιωνόταν και πως η εταιρεία θα μπορούσε να κατακτήσει ένα αξιόλογο μερίδιο στην αγορά των πολυτελών SUV.