Ο Bottas στην pole position στο Grand Prix Γερμανίας


O Valtteri Bottas ήταν αυτός που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά για το γερμανικό Grand Prix. Η Ferrari φάνηκε βελτιωμένη στη συγκεκριμένη πίστα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 10/10/2020

Ο Valtteri Bottas θα εκκινήσει από την πρώτη θέση του γερμανικού Grand Prix της Formula 1 το οποίο πραγματοποιείται στην πίστα του Nürburgring. Ο πιλότος της Mercedes-AMG Petronas F1 κινήθηκε ταχύτερα από όλους στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και πήρε την pole position, αφήνοντας πίσω του τον ομόλογό του Lewis Hamilton.

Από την τρίτη θέση της εκκίνησης θα ξεκινήσει ο Max Verstappen, με το μονοθέσιο της Aston Martin Red Bull Racing. Ο νεαρός πιλότος ήταν ταχύς σε όλη τη διαδικασία αλλά δεν κατάφερε να υπερσκελίσει τις δύο Mercedes-AMG ή να μπει ανάμεσά τους. 

Τέταρτος θα εκκινήσει στο αυριανό Grand Prix ο Charles Leclerc, με τη Ferrari. H ιταλική ομάδα φάνηκε βελτιωμένη στη συγκεκριμένη πίστα, αναφορικά με την απόδοση του μονοθεσίου της και ο Γάλλος οδηγός της κατάφερε να βρεθεί ψηλά στην κατάταξη σε σχέση με τα ως τώρα αποτελέσματα.

Τον πέμπτο χρόνο στα χρονομετρημένα σημείωσε ο Alexander Albon, με το άλλο μονοθέσιο της Red Bull Racing ενώ από την έκτη θέση θα εκκινήσει ο Daniel Ricciardo (Renault DP World F1 Team).

Μετά τη διαδικασία, ο Bottas δήλωσε σχετικά: «Ο (ταχύτερος) γύρος μου ήταν πολύ καλός, πραγματικά τον απόλαυσα. Φυσικά, μπορώ να κερδίσω στον αγώνα, άλλωστε γι’ αυτό είμαι εδώ».

Ο Lewis Hamilton είπε: «Κάναμε πολύ καλή δουλειά, συγχαρητήρια στον Valtteri. Είναι μια εκπληκτική πίστα, αλλά οι κόκκοι ελαστικού σε αυτή, οι κρύες καιρικές συνθήκες, το πόσο θα αντέξουν τα ελαστικά, εάν θα χρειαστεί να μπει το αυτοκίνητο ασφαλείας και πόσες φορές, είναι παράμετροι που θα παίξουν σημαντικό ρόλο αύριο. Συνεπώς, χρειάζεται να είμαι συγκεντρωμένος».

Τέλος, ο Max Verstappen είπε ότι εάν οι καιρικές συνθήκες στο αυριανό Grand Prix είναι κρύες, όπως αναφέρει η μετεωρολογική πρόβλεψη, ο αγώνας θα είναι ενδιαφέρων και συμπλήρωσε: «Όλη η διαδικασία των χρονομετρημένων δοκιμαστικών ήταν ενδιαφέρουσα αλλά στο τρίτο σκέλος τους, αυτό που μετρά πραγματικά, τα εμπρός ελαστικά άρχισαν να φθείρονται και να υποστρέφει το μονοθέσιο, κάτι που μου κόστισε σε χρόνο. Πλησιάζουμε τις Mercedes και αυτό είναι καλό».

Παρακάτω, μπορούμε να δούμε την κατάταξη των χρονομετρημένων δοκιμαστικών και τη σειρά εκκίνησης του γερμανικού Grand Prix.