O Carlos Tavares οδηγεί το DS E-Tense Performance των 815 PS στο Μονακό (video)


O Πορτογάλος CEO έχασε στην πρώτη στροφή το πίσω μέρος του ηλεκτρικού concept car, ωστόσο με την εμπειρία του κατάφερε να το επαναφέρει. 

  • 9/5/2022

To 2012 o κ. Carlos Tavares έχοντας στα χέρια του το "τιμόνι" της Renault είχε μπει στη θέση του οδηγού του Alpine A110-50 concept και είχε κάνει μια γρήγορη βόλτα στο πλαίσιο του Grand Prix του Μονακό, για το πρωτάθλημα της Formula 1.

Δέκα χρόνια μετά πολλά έχουν αλλάξει αναφορικά με τον Πορτογάλο με βασικότερο ότι βρίσκεται πλέον στη θέση του CEO του Oμίλου Stellantis. Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι οι συνήθειες του αφού το περασμένο Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο του 4ου αγώνα της Formula E που έγινε στο Πριγκιπάτο, ο κ. Tavares θέλησε να θυμηθεί τα παλιά και να κάνει ξανά μια γρήγορη βόλτα στην πίστα.

Αυτή τη φορά πήρε στα χέρια του το τιμόνι του πρωτότυπου DS E-Tense Performance και προσπάθησε να «χαλιναγωγήσει» τους 815 «ηλεκτρικούς» ίππους και τα 8.000 Nm ροπής, για δύο γύρους.

Το πρωτότυπο κινείται χάρη σε δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα) ενώ η ενέργειά του προέρχεται από ένα νέας τεχνολογίας σύστημα μπαταριών που στεγάζεται σε case με κράμα ανθρακονήματος κι αλουμινίου και έχει αναπτυχθεί από τη Total Energies.

Η δύναμη περνάει και στους τέσσερις τροχούς ενώ η DS έχει αξιοποιήσει μια σειρά από δεδομένα που προέκυψαν από τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Formula E.

Μετά τη βόλτα του ο κ. Carlos Tavares εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος από την εμπειρία, καταθέτοντας τον ενθουσιασμό του τόσο με το κράτημα του πρωτότυπου όσο και με τον ραγδαίο τρόπο που επιτάχυνε. Μάλιστα, σε μία από τις πρώτες στροφές έχασε στιγμιαία το πίσω μέρος ωστόσο κατάφερε να το επαναφέρει...

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγους μήνες ο κ. Tavares τερμάτισε στο 24ο Monte Carlo Historic Rally οδηγώντας μια Lancia Stratos HF με τα χρώματα τις Alitalia.

Για την ιστορία, νικητής στον αγώνα αναδείχτηκε ο Βέλγος Stoffel Vandoorne (Mercedes-EQ) ενώ οι δύο οδηγοί της DS τερμάτισαν στην τρίτη (Jean-Eric Vergne) και στην πέμπτη θέση (Antonio Felix da Costa).

Δείτε το video από τους γύρους του κ. Tavares στο Μονακό…

Πηγή: Argus