Ο Carlos Tavares στο Le Mans


Ο Carlos Tavares, Πρόεδρος του Ομίλου PSA, θα οδηγήσει το αγωνιστικό  Peugeot 908 στην πίστα του Le Mans, για να παρουσιάσει τη νέα σπορ ταυτότητα της εταιρείας και να σημάνει την επιστροφή της στον θεσμό από το 2022.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 17/9/2020

Η παρουσία του κ. Carlos Tavares στο Le Mans ενόψει του φετινού 24ωρου αγώνα αντοχής έχει συμβολική αλλά και ουσιαστική σημασία. Ο Πρόεδρος του Ομίλου PSA θα οδηγήσει το αγωνιστικό πρωτότυπο 908 για έναν γύρο στην πίστα, με σκοπό να παρουσιάσει επίσημα την καινούργια ταυτότητα της «Peugeot Sport». Ταυτόχρονα, θα επιβεβαιωθεί με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η πρόθεση της Peugeot να επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (άρα και στον θρυλικό αγώνα «24 Ώρες του Le Mans») από το 2022. 

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Tavares (φωτογραφία επάνω) θα οδηγήσει το Peugeot 908 για έναν γύρο στην πίστα του Le Mans, με σκοπό να ευχαριστήσει τους θεατές που θα είναι εκεί αλλά και τους φίλους της εταιρείας, και να τιμήσει το αγωνιστικό παρελθόν της γαλλικής εταιρείας. Αυτό θα γίνει το προσεχές Σάββατο -στις 13:05’ τοπική ώρα- και θα ξεκινήσει τις εκδηλώσεις μέχρι την εκκίνηση του αγώνα, η οποία θα δοθεί στις 14:30’ τοπική ώρα.

Η Peugeot σταμάτησε τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής 2011. Το 2009, είχε κερδίσει στις «24 Ώρες του Le Mans» με το πρωτότυπο 908 HDi FAP LMP1, ενώ είχαν προηγηθεί οι νίκες της στον αγώνα το 1992 και 1993, στην κατηγορία C που υπήρχε τότε.