Ο CEO της McLaren παραδέχεται πως κυκλοφορήσαν ανέτοιμα μοντέλα στην αγορά


Ο νέος CEO της McLaren, Michael Leiters, αποκαλύπτει πως στο παρελθόν η βρετανική μάρκα έχει επιλέξει να κυκλοφορήσει ατελή αυτοκίνητα στην αγορά, με σημαντικές συνέπειες.

  • ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/12/2022

Ο νέος CEO της McLaren μίλησε ανοιχτά σε συνέντευξή του στο Evo, μιλώντας για τα λάθη που έκανε η εταιρεία της οποίας πλέον ηγείται.

Με δεδομένο ότι έχει υπάρξει επικεφαλής γραμμής παραγωγής στην Porsche και επικεφαλής τεχνολογικού τομέα της Ferrari, ο Leiters είναι ο αρμόδιος να μιλήσει για τα ζητήματα στην παραγωγή των παλαιότερων μοντέλων της McLaren, προχωρώντας σε μία σημαντική αποκάλυψη:

«Αυτό που έμαθα από την ομάδα μου εδώ είναι πως στο παρελθόν επιτρέψαμε να φτάσει στους πελάτες μας ανέτοιμο προϊόν. Η Artura ήταν το πρώτο μοντέλο που δεν επιτρέψαμε να κυκλοφορήσει έτσι. Είδαμε πως το αυτοκίνητο δεν ήταν έτοιμο, οπότε σταματήσαμε τις παραδόσεις. Είχαμε ήδη μία σημαντική καθυστέρηση στην παραγωγή του, αλλά παύσαμε την κατασκευή του μέχρι να λύσουμε τα προβλήματα ποιότητας που προέκυψαν.»

Αυτή η επιλογή είχε πολλαπλές συνέπειες για την εταιρεία, ρισκάροντας ακόμα και την οικονομική θέση της, σύμφωνα με τον Leiters.

Όπως έγινε ήδη γνωστό, η McLaren αναγκάστηκε να πουλήσει μέρος της πλούσιας συλλογής οχημάτων της, για να εξασφαλίσει ρευστό ώστε να καλύψει τα ζητήματα στην παραγωγή και την ποιότητα κατασκευής της Artura.

Παράλληλα, ο Leiters τόνισε πως στόχος του ως νέος CEΟ της μάρκας είναι η προσοχή στη λεπτομέρεια και την ποιότητα«Λέγαμε 'το αυτοκίνητο είναι γρήγορο και διασκεδαστικό, ή ο,τιδήποτε, οπότε συγχωρέστε τα προβλήματα ποιότητας'. Όχι πλέον.»