Ο CEO της Volkswagen παραδέχεται ένα μεγάλο μειονέκτημα των μοντέλων της


Ο νέος CΕΟ της VW, Thomas Schafer, παραδέχτηκε πως ένα στοιχείο των νέων μοντέλων της εταιρείας πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά.

  • ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/11/2022

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Car Magazine, ο Thomas Schafer, που πρόσφατα ανέλαβε τον ρόλο του διευθύνοντα συμβούλου της Volkswagen, παραδέχτηκε πως το σύστημα infotainment που χρησιμοποιείται στα μοντέλα της μάρκας, και πιο πρόσφατα στο Mk8 Golf GTI (βλ. κεντρική φωτογραφία), χρειάζεται άμεσα βελτίωση.

«Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε,» είπε μεταξύ άλλων. «Έχουμε λάβει τα σχόλια των πελατών μας, έχουμε δει τι έχουν πει οι δημοσιογράφοι. Μας λένε 'ξέρετε πως δεν είναι καλό, πρέπει να το βελτιώσετε'.»

Αυτή η διαδικασία βελτίωσης θα αρχίσει από τον προσεχή χειμώνα. Το νέο λογισμικό στην του έκδοση καταφτάνει και φέρνει επιλογές όπως ο φωτισμός των πλήκτρων στο τιμόνι το βράδυ, ενώ υπόσχεται και ταχύτερη αντίδραση στην αφή.

Μαζί με το λογισμικό, όμως, θα βελτιωθεί και το υλισμικό στοιχείο, καθώς θα αφαιρεθούν τα πλήκτρα αφής στο τιμόνι. Αυτές οι αλλαγές θα αργήσουν, φτάνοντας στα μοντέλα της μάρκας από το 2024.

Αυτή η προσέγγιση και διάθεση για βελτίωση σε έναν τόσο σημαντικό τομέα για την οδηγική εμπειρία των νεότερων γενεών εναρμονίζεται με τη συνολική προσπάθεια της εταιρείας να αποφύγει στο μέλλον αντίστοιχα λάθη.

«Τώρα πια κάνουμε συχνά έρευνες, πολύ πιο συχνά από ότι στο παρελθόν,» δήλωσε ο Schafer. «Το κάνουμε με άγνωστους ανθρώπους. Αν ρωτήσουμε τους υπαλλήλους μας, θα πουν πως όλα είναι τέλεια. Αλλά δεν είναι αντικειμενικοί! Πρέπει να ρωτήσεις ανθρώπους από όλες τις κοινωνικές ομάδες, όλες τις ηλικίες. 'Δουλεύει αυτό για εσάς;' Τότε μπορείς να μάθεις πόσο απλές βρίσκουν ή όχι τις λειτουργίες του αυτοκινήτου σου.»

Τέλος, ο Schafer τονίζει πως στο μέλλον θα γίνει μία συντονισμένη προσπάθεια να δημιουργηθεί μία ομοιομορφία στο εσωτερικό των οχημάτων της μάρκας, ώστε να είναι όλα οικεία στους καταναλωτές.