Ο CEO της VW κάνει μία βόλτα με το αυτόνομο ID. Buzz! (Video)


Ο CEO της Volkswagen κάνει μια βόλτα με το αυτόνομο ID. Buzz στο Μόναχο και μας εξηγεί πως δουλεύει και ποιες βελτιώσεις χρειάζεται η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

  • 15/4/2022

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW, Herbert Diess έκανε μία βόλτα με το αυτόνομο ID. Buzz στους δρόμους του Μονάχου θέλοντας να πάρει μία γεύση από την αυτόνομη οδήγηση σε πραγματικές συνθήκες κίνησης.

Η έκδοση αυτόνομης οδήγησης του νέου Volkswagen ID. Buzz «οδηγήθηκε» σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας στη Γερμανία για πρώτη φορά, καθώς η VW θέλει να φέρει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης σε δημόσιους δρόμους, μέσα στο γενικότερο πλάνο της να ηγηθεί στον τομέα του λογισμικού.

Ο CEO της VW, Herbert Diess, κάθισε στο πίσω κάθισμα ενός πρωτότυπου ID. Buzz εξοπλισμένου με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, καθώς αυτό περνούσε μέσα από το κέντρο του Μονάχου. Η ηλεκτρική αναβίωση του εμβληματικού βαν της VW χρησιμοποιεί αισθητήρες lidar και ραντάρ, μαζί με κάμερες για πλοήγηση, χαρτογράφηση και σχεδιασμό των διαδρομών.

Ο στόχος της VW είναι να φέρει στην παραγωγή την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης το 2025 με το ID. Buzz να έχει τον πρώτο ρόλο, αρχικά για υπηρεσίες διανομής αγαθών στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, εάν αυτό είναι συμβατό φυσικά με το εκάστοτε νομικό πλαίσιο.

Δείτε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο στο οποίο ο Herbert Diess μαζί με τους υπεύθυνους εξέλιξης της VW μας εξηγούν τις προτεραιότητες και τις ανησυχίες τους για την αυτόνομη οδήγηση.