Ο Chris Harris οδήγησε την Aston Martin Valkyrie των 1.176 PS και έπαθε σοκ! (video)


Ο γνωστός δημοσιογράφος, Chris Harris, πήρε στα χέρια του την Aston Martin Valkyrie και μετά από μερικούς γύρους στην πίστα του Μπαχρέιν κατέληξε σε ένα σημαντικό συμπέρασμα 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Top Gear - YouTube
  • 7/3/2023

Οι πρώτες δοκιμές της Aston Martin Valkyrie από δημοσιογράφους του ειδικού τύπου είναι γεγονός, κι ο Chris Harris του Top Gear ήταν ένας από αυτούς που είχαν την «τιμή» να οδηγήσουν το supercar της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο παρουσιαστής του Top Gear έκανε μερικούς γύρους στην πίστα της F1 στο Μπαχρέιν, και προσπάθησε να μεταφέρει -με δυσκολία- την αίσθηση μέσα από το cockpit. Ο εκκωφαντικός ήχος του ατμοσφαιρικού κινητήρα V12, έκανε δύσκολη την κατάσταση και όπως θα δείτε και στο παρακάτω video με δυσκολία ακούγονται τα λόγια του Harris, παρόλο που έχει τοποθετηθεί μικρόφωνο στο κράνος του. Τα 1.176 PS του υβριδικού υπεροχήματος δεν αστειεύονται, με τον κινητήρα να «ουρλιάζει» μέσα στην πίστα.

Ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι δεν είναι σίγουρος ότι θα μπορούσε να χειριστεί με ευκολία την Valkyrie στο δρόμο, παρόλο που το όχημα είναι νόμιμο για οδήγηση σε δημόσιο οδικό δίκτυο. Ακόμα και στην πίστα, ο Harris φαίνεται πελαγωμένος, παρά την εμπειρία χρόνων που κουβαλά.

«Οι δονήσεις και ο θόρυβος είναι πολύ δυνατά. Νιώθω λες και ο κινητήρας είναι χωμένος μέσα στα οπίσθιά μου. Έχει μία τόσο έξυπνη υδραυλική ανάρτηση, διαχειρίζεται τόσο καλά ό,τι κάνω, που κάποιες φορές χάνω την επαφή. Η αίσθηση του βάρους, όμως, δεν είναι απαραίτητα τόσο ελαφριά όσο πίστευα ότι θα είναι.» είπε ο Βρετανός.

Είναι εμφανές ότι η Valkyrie είναι ένα πανίσχυρο μοντέλο, κι όμως δεν είναι το ταχύτερο, αφού έχει κι αντίπαλο, και μάλιστα από την οικογένεια της Aston Martin: η Aston Martin Valkyrie AMR Pro είναι η έκδοση αποκλειστικά για την πίστα, η οποία είναι ασυναγώνιστα βελτιωμένη, σε σχέση με την «συμβατική» Valkyrie. Τα μόνα στοιχεία που μοιράζεται με το νόμιμο για το δρόμο μοντέλο είναι ο κινητήρας και τα φανάρια.

Οι δύο εκδόσεις ξεκινούν έναν αγώνα στην πίστα του Μπαχρέιν, με την AMR Pro να «διαλύει» την απλή Valkyrie. Ο Harris εξήγησε ότι η οδήγηση της δεύτερης απαιτεί να «συμβιβαστείς με τον τρόπο που θέλει να κινηθεί μέσα στην πίστα,» ενώ η πρώτη είναι πιο εύκολη στην οδήγηση, αφού η ανάρτηση και η γενικότερη αεροδυναμική είναι πιο εξελιγμένες, αλλά και το βάρος είναι πιο χαμηλό

Δείτε το video...