O COVID-19 χτυπάει όλους: Πτώση των πωλήσεων κατά 38% το Μάρτιο στην Γερμανία


Αν και για άλλη μια φορά η Μέρκελ αντιτίθεται στην κοινή αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της Ευρώπης, η κρίση του COVID-19 χτυπά δυνατά την πόρτα της γερμανικής οικονομίας με σημαντική πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων. 

  • 5/4/2020

Μπορεί άλλες χώρες -μεταξύ αυτών και η Ελλάδα- να έχουν οδηγηθεί σε ένα οικονομικό σοκ λόγω της πανδημίας, όμως και η Γερμανία δεν πάει πίσω. Όπως ανακοινώθηκε οι πωλήσεις των αυτοκινήτων μέσα στον Μάρτιο έπεσαν κατά 38%, στις 215.119 μονάδες.

Από τους ελάχιστα χαμένους ήταν η Lexus και η Tesla με πτώση μόλις 2,8 και 4,4% αντίστοιχα. 

Οι γερμανικές μάρκες όμως υπέστησαν καθίζηση. Η VW έπεσε κατα 35%, η Mercedes κατά 28%, η BMW κατά 21%, η Audi κατά 37% και η Ford κατά 50%.

Η πτώση αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφει στην ιστορία. Και ήταν μαζική κατά το δεύτερο μισό του μήνα όταν έκλεισαν οι αντιπροσωπείες. Κάτι που σημαίνει ότι η μείωση των πωλήσεων θα είναι ακόμα πιο μεγάλη μέσα στον Απρίλιο.

Οι προβλέψεις για 3,35 εκατομμύρια πωλήσεις μέσα στην χρονιά είναι πλέον ένα σενάριο που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, και όλα εξαρτώνται πλέον από το πόσο θα κρατήσει η κρίση και τα μέτρα που έχουν ληφθεί. 

Πάντως η πτώση στην Γερμανία, αν και μεγάλη και λόγω τους μεγέθους της αγοράς της, δεν είναι τίποτα μπροστά στο 85% της Ιταλίας, το 72% της Γαλλίας και το 69% της Ισπανίας.

ΠΗΓΗ: AUTOMOTIVE NEWS