Ο Daniel Ricciardo φεύγει από την Red Bull - Υπέγραψε με την Renault!


Σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Red Bull, η ομάδα της Formula 1 επιβεβαιώνει ότι ο Daniel Ricciardo θα ολοκληρώσει την συνεργασία μαζί της στο τέλος του 2018. - Η Renault έσπευσε να ανακοινώσει ότι ο Αυστραλός οδηγός υπέγραψε με την γαλλική ομάδα. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/8/2018

Από την ανακοίνωση δεν γίνεται ξεκάθαρο αν είναι αποκλειστικά απόφαση του Ricciardo ή υπήρξε συνεννόηση με την ομάδα. Σε κάθε περίπτωση πάντως μιλάμε για μία οριστική απόφαση, που αλλάζει πολλά στο τοπίο της F1 σχεδόν στο μέσον της χρονιάς που διανύουμε.

Ο Ricciardo ξεκίνησε από την Red Bull Junior Team το 2008 με την οποία πήρε αρκετά πρωταθλήματα. Το 2011 πήγε στην Formula 1 και στην ομάδα της Torro Rosso ενώ από το 2014 ανήκε στο δυναμικό της Red Bull. Η καριέρα του με αυτή την ομάδα είχε αρκετές επιτυχίες, καθώς από το 2014 έχει φέρει επτά νίκες, 29 θέσεις στο ποντιουμ, δύο pole positions και 904 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Σε σχόλιο του για  την απόφαση του Ricciardo, ο τεχνικός διευθυντής της Red Bull Christian Horner είπε ότι "Σεβόμαστε απόλυτα την απόφαση του Daniel να αφήσει την ομάδα και του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον. Θέλουμε να τον θυμόμαστε για την αφοσίωσή του και τον ρόλο που έπαιξε για την ομάδα από το 2014, με κορυφώσεις φυσικά της επτά νίκες και τις 29 θέσεις στο πόντιουμ. Προς το παρόν θα ερευνήσουμε τις επιλογές που έχουμε για τον οδηγό που θα συντροφεψει τον Max Verstappen για του χρόνου. Στο μεταξύ μας μένουν ακόμα 9 αγώνες για το 2018 και εστιάζουμε στην καλύτερη απόδοση των Max και Daniel για το υπόλοιπο της χρονιάς.".

Η ανακοίνωση της Red Bull και η απόφαση του Ricciardo να κάνει την κίνησή του στα μέσα σχεδόν της σεζόν, έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω στην Formula 1. H μεταγραφολογία ξεκίνησε αρκετά νωρίς φέτος, και αναμένονται οι διάφορες κινήσεις στην σκακιέρα των οδηγών και των ομάδων ώστε να δούμε πως θα διαμορφωθεί το σκηνικό στη νέα σεζόν. Όπως και να έχει πάντως ο Ricciardo ανακατεύει την τράπουλα και εκτός πίστας έχοντας ήδη υπογράψει με την Renault, ύστερα από ανακοίνωση αργά το απόγευμα της γαλλικής ομάδας.

O 29χρονος Αυστραλός είπε ότι ήταν μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που πήρε στην καριέα του, αλλά όπως υποστήριξε ήταν μία καλή συγκυρία για μια νέα πρόκληση. "Γνωρίζω ότι πρέπει πολλά να γίνουν στην Renault για να φτάσει στους στόχους της, όμως κάθε φορά που η Renault αντιμετωπίζει τέτοιες προκλήσεις, τελικά τα καταφέρνει. Ελπίζω να βοηθήσω, τόσο μέσα όσο και έξω από την πίστα" δήλωσε μετά την υπογραφή με την γαλλική ομάδα.

Όπως και να έχει, η απόφαση-βόμβα του Ricciardo θα φέρει πολλλές ανακατατάξεις και προφανώς θα έχουμε πολλά να συζητήσουμε όλο το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος της σεζόν, πέρα από την μεγάλη μάχη μεταξύ των δύο μεγάλων αντιπάλων, Ηamilton και Vettel για τον τίτλο.