Ο David Coulthard κάνει βόλτα με την Aston Martin Valkyrie στους δρόμους του Μονακό! (video)


Ο πρώην οδηγός F1, David Coulthard, εθεάθη να οδηγεί τη νέα Aston Martin Valkyrie στους δρόμους του Μονακό, προσφέροντας στους περαστικούς ένα μοναδικό θέαμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 14/8/2022

Πολλοί πρώην -και όχι μόνο- οδηγοί της Formula 1 ζουν και δραστηριοποιούνται στο Μονακό, καθώς το Πριγκιπάτο αποτελεί έναν από τους πλέον πολυτελείς προορισμούς. Ο David Coulthard επιβεβαιώνει αυτό ακριβώς, κάνοντας βόλτα με την Aston Martin Valkyrie του στους δρόμους του Monte Carlo.

Η Aston Martin Valkyrie είναι ένα από τα δύο πιο εξωτικά μοντέλα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, μαζί με το hypercar της Mercedes, Mercedes-AMG One. Αυτό προκύπτει, όχι από το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα σπάνια και λίγα στον αριθμό, ούτε και από το εξωφρενικό ποσό του κόστους τους, αλλά επειδή δεν είναι όλοι στη... λίστα της εκάστοτε εταιρείας. Αν κάποιος μπορεί να τα αγοράσει και τα δύο, αυτός είναι ο David Coulthard.

Σε ένα video που ανήρτησαν οι ιδιοκτήτες του καναλιού ExoticCarspotters, ο πρώην οδηγός F1 φαίνεται να οδηγεί την υπ' αριθμόν 086/150 Aston Martin Valkyrie του, με τον γιο του, Dayton Coulthard, στη θέση του συνοδηγού. Το συγκεκριμένο όχημα είναι βαμμένο σε Marina Blue χρωματισμό, ενώ η Aston Martin έχει ντύσει το εσωτερικό του με alcantara σε ανοιχτόγαλάζιο χρώμα.

Η Valkyrie είναι ένα hypercar εμπνευσμένο από τη φιλοσοφία ενός μονοθεσίου F1, διά χειρός Adrian Newey, που φέρει έναν ατμοσφαιρικό Cosworth V12 κινητήρα χωρητικότητας 6.5 L, που αγγίζει τις 11.000 rpm, ενώ η δύναμη που προσφέρει φτάνει τα 1.140 PS.

Το κόστος καθεμιάς από τις 150 Valkyrie που θα κατασκευαστούν φαίνεται να ανέρχεται στα 3 εκατ δολ (~2.9 εκατ ευρώ), με τις πρώτες διανομές να έχουν ξεκινήσει ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Coulthard είχε κάνει γνωστό το 2019 ότι είχε υποβάλλει παραγγελία τόσο για την Aston Martin Valkyrie, όσο και για τη Mercedes-AMG One, της οποίας η παραγωγή ξεκίνησε πρόσφατα, με τα πρώτα οχήματα να καταφθάνουν στα χέρια των αγοραστών τους στα τέλη του τρέχοντος έτος.

Δείτε το video: