O διάδοχος της Ferrari 812 με τον V12 κινητήρα πλαγιολισθαίνει στην πίστα (video)


Μία (φαινομενικά) V8 Roma, που στην πραγματικότητα είναι 812 με κινητήρα V12, δείχνει μέρος των δυνατοτήτων της στην πίστα του Fiorano.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 5/1/2023

Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι η Ferrari ετοιμάζει τον αντικαταστάτη της 812. Ίσως να πρόκειται για το τελευταίο supercar της ιταλικής φίρμας με ατμοσφαιρικό, V12 κινητήρα.

Η εξέλιξη του νέου μοντέλου συνεχίζεται, όπως και οι δοκιμές του στην πίστα του Fiorano, με βάση το video που ανήρτησε στο λογαριασμό του στο YouTube o γνωστός Ιταλός «κατάσκοπος» Varryx. Μάλιστα, το καμουφλάζ είναι «διπλό». Δεν περιορίζεται μόνο στο ασπρόμαυρο «ντύσιμο» του αμαξώματος, αλλά και στο ίδιο το αμάξωμα. Συγκεκριμένα, η Ferrari χρησιμοποιεί μία ελαφρώς τροποποιημένη Roma για τις δοκιμές.

Η ανάγκη τροποποίησης είναι δεδομένη, τουλάχιστον στο εμπρός τμήμα, καθώς η «μικρότερη» Roma χρησιμοποιεί V8 κινητήρα, οπότε έπρεπε να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος κάτω από το καπό για να χωρέσει τον V12.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο «γυρίζει» στην πίστα του Fiorano με δύο άτομα στην καμπίνα. Ο οδηγός δεν κινείται συνέχεια με μεγάλες ταχύτητες, ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις πηγαίνει με το πλάι στις στροφές, δοκιμάζοντας τα όρια αναρτήσεων, αμαξώματος και ελαστικών.

Ακόμα και σε αυτές τις ταχύτητες, ο ήχος του V12 είναι απολαυστικός. Τι προδιαγραφές θα έχει; Ο V12 6,5 L της τρέχουσας 812 Competizione αποδίδει ισχύ 840 PS και 692 Nm ροπής. Η Ferrari έχει γνωστοποιήσει ότι ετοιμάζει μια αναβαθμισμένη εκδοχή του, αλλά δεν είναι βέβαιο αν θα «περάσει» στην νέα 812 ή στην επόμενη LaFerrari που είναι ήδη σε διαδικασία εξέλιξης.

Το γεγονός ότι η νέα 812 δοκιμάζεται ακόμα σε τροποποιημένο αμάξωμα της Roma καταδεικνύει ότι βρίσκεται στα πρώτα στάδια ανάπτυξής της, με την ιταλική φίρμα να θέλει να «κρύψει» τα σχέδια για την τελική της μορφή. Έτσι, δεν αναμένουμε ντεμπούτο πριν το τέλος του έτους, ακόμα και στις αρχές του 2024.