Ο διάδοχος της Mercedes-AMG GT έρχεται για να βάλει «δύσκολα» στην Porsche Panamera


Η Mercedes-AMG GT ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τον κύκλο της, με τον υβριδικό διάδοχο να έρχεται με έναν ξεκάθαρο στόχο: την Porsche Panamera.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MERCEDES-AMG
  • 13/3/2023

Η Mercedes-AMG GT Saloon φτάνει προς την ολοκλήρωση της παραγωγής της από το επόμενο καλοκαίρι, με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να ετοιμάζει τον υβριδικό διάδοχό της, ο οποίος αναμένεται να δυσκολέψει ιδιαίτερα τον άμεσο αντίπαλό του, την Porsche Panamera.

Υπήρξε ένα από τα οχήματα που χρειάστηκαν όλες τις γνώσεις και την τεχνική εμπειρία τόσο της Mercedes, όσο και της AMG, ώστε να γίνει ένα αξιόμαχο μέλος της γκάμας των GT που λάνσαραν μαζί οι εταιρείες.

Μαζί, συνδύασαν τις ικανότητές τους για να «τα βάλουν» με την Porsche, σε ένα μοντέλο που έφερε κινητήριο σύνολο PHEV, και ισχύ μεγαλύτερη από αυτή που αρχικώς υπολόγιζαν.

Κι αυτό, γιατί στη Mercedes-AMG GT Concept η ισχύς έφτανε τα 805 PS. Στο μοντέλο παραγωγής, ο συνδυασμός V8 biturbo κινητήρα των 4,0 L και του ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα έφερε συνδυαστική ισχύ 843 PS, που μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων με 9 σχέσεις.

Έπειτα, ήρθε και η ήπια υβριδική τεχνολογία, με την γκάμα των AMG GT 4-Door Coupe να έχει πια τρεις επιλογές: την GT 53 των 435 PS, την GT 63 των 639 PS και την GT 63 S E Performance των 843 PS. Και τα τρία μοντέλα θα σταματήσουν να παράγονται το προσεχές καλοκαίρι.

Τώρα, η νέα πρόκληση για τη Mercedes θα είναι και πάλι η συνεργασία με την AMG, αυτή τη φορά για ένα αμιγώς ηλεκτρικό saloon, που θα ξεπερνά τα 1.000 PS που αποδίδει αυτή τη στιγμή ο πρωτοπόρος σε αυτήν την κατηγορία, η Porsche Taycan Turbo GT.