Ο Elon Musk αποκαλύπτει τις σκέψεις του για το μικρό και προσιτό Tesla


Διατυπώνοντας ανοικτά τους προβληματισμούς του για την Ευρωπαϊκή αγορά, ο ισχυρός άνδρας της Tesla, Elon Musk, αποκαλύπτει ότι θα σχεδιάσει ένα μοντέλο ειδικά για αυτή.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 26/11/2020

Στα πλαίσια μίας συνέντευξης του Elon Musk για κάποιο κανάλι, ο ίδιος αποφάσισε να αποκαλύψει και κάποιες σκέψεις του που τις αναμέναμε μεν αλλά δεν είχαν ακόμη επιβεβαιωθεί. Μετά από το Gigafactory που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στη Γερμανία, η Tesla σκοπεύει να δημιουργήσει και ένα ευρωπαϊκό κέντρο σχεδιασμού, στην ίδια χώρα. Ο στόχος είναι να εκμεταλλευτεί το ταλέντο ευρωπαίων σχεδιαστών και αντίστοιχα να προχωρήσει σε μοντέλα ειδικά κατασκευασμένα για τις ανάγκες της γηραιάς ηπείρου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιδίου, «Νομίζω ότι υπάρχει πολύ ταλέντο, ταλαντούχοι σχεδιαστές και μηχανικοί, στην Ευρώπη. Και πολλοί από τους καλύτερους ανθρώπους, θέλουν να εργαστούν κάπου όπου θα κάνουν πρωτότυπο σχεδιασμό. Δεν θέλουν απλώς να κάνουν την ευρωπαϊκή εκδοχή για κάτι που σχεδιάστηκε στην Καλιφόρνια. Πιστεύω λοιπόν ότι είναι σημαντικό να προσελκύσουμε το καλύτερο ταλέντο για να κάνουμε αυθεντικό σχεδιασμό».

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως «Στην Ευρώπη, νομίζω ότι θα είχε νόημα να δημιουργήσουμε, υποθέτω, ένα compact μοντέλο - ίσως ένα hatchback ή κάτι τέτοιο. Κάτι που απαντά στο «τι θέλουν οι περισσότεροι άνθρωποι» σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Στις ΗΠΑ, τα αυτοκίνητα τείνουν να είναι μεγαλύτερα λόγω προσωπικών γούστων, ενώ στην Ευρώπη, τείνουν να είναι μικρότερα. Εάν προσπαθείς να παρκάρεις σε πυκνά αστικά περιβάλλοντα, είναι σημαντικό να έχεις ένα αυτοκίνητο που να χωράει σε στενούς χώρους στάθμευσης».

Αυτά τώρα, εάν τα συνδυάσει κανείς με παλαιότερες δηλώσεις περί επιθετικής ανάπτυξης της φίρμας, καθώς κάθε τι άλλο θα αποβεί καταστροφικό για την πορεία της, όπως και με την ταχύτητα που κάνει πράγματα (Τo Ευρωπαϊκό Gigafactory κατασκευάζεται σε χρόνο ρεκόρ), καταλήγει στο ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που θα δούμε το πρώτο αμιγώς ευρωπαϊκό Tesla. Και αν το Volkswagen ID. 3 δείχνει να οδηγεί τις εξελίξεις στην Ευρώπη, για τα επόμενα χρόνια, η κατεύθυνση της εταιρίας του Elon Musk είναι μάλλον προδιαγεγραμμένη.