O Elon Musk βγάζει την Tesla από το χρηματιστήριο;


Για άλλη μια φορά ο Elon Musk βρίσκεται στο προσκήνιο δημοσιοποιώντας τη θέση του για αποχώρηση της Tesla από το χρηματιστήριο.

  • 9/8/2018

Ο ισχυρός άντρας της Tesla, o Elon Musk, χρησιμοποιεί πολύ τα social media και ειδικά το Tweeter. Αυτή τη φορά με ένα tweet του άναψε φωτιές οικονομικού τύπου, μιας και ανέφερε πως σκέφτεται να ιδιωτικοποιήσει την Tesla. Μα τη βγάλει δηλαδή από το χρηματιστήριο πληρώνοντας μάλιστα το ποσό των 420 δολαρίων για την εξαγορά κάθε μετοχής. Τη στιγμή που την αμέσως προηγούμενη ημέρα είχε κλείσει στα 341,99 δολάρια

Φυσικά η τάση μετά το tweet του Musk ήταν έντονα ανοδική και η μετοχή, παρά την αναστολή της διαπραγμάτευσης για κάποιο χρονικό διάστημα έκλεισε στα 379,57%, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 11%.

O Musk στη συνέχεια αποκάλυψε πως έχει ήδη βρει ένα fund με το οποίο θα συνεργαστεί για το σκοπό αυτό, ενώ παράλληλα έστειλε ένα e-mail στους εργαζόμενους με το οποίο εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους σκέφτεται να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο καταλήγοντας πως αυτή είναι η πιο σωστή κίνηση για το μέλλον.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως οι τριμηνιαίες οικονομικές αναφορές, οι οποίες είναι υποχρεωτικές για τις εισηγμένες εταιρείες, δημιουργούν τρομερή πίεση στην Tesla, που αναγκάζεται να παίρνει αποφάσεις που είναι ενδεχόμενα σωστές για το συγκεκριμένο τρίμηνο αλλά όχι και μακροπρόθεσμα.