O Elon Musk παραιτείται από πρόεδρος της Tesla και πληρώνει και πρόστιμο!


Η εμπλοκή του Εlon Musk, του ιδρυτή της Tesla με την αμερικάνικη δικαιοσύνη οδήγησε τελικά σε έναν συμβιβασμό με επώδυνο τρόπο για τον ιδρυτή άνδρα της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/9/2018

Τελικά το tweet της 7ης Αυγούστου αποδείχτηκε κάθε άλλο παρά αθώο για τον Elon Musk, καθώς η επέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς των ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες, οδήγησε σε έναν επώδυνο συμβιβασμό, για να αποφύγει τα χειρότερα.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν σχετικά με την συμφωνία, ο Musk θα πληρώσει 20 εκατομμύρια δολάρια ως ποινή για το tweet με το οποίο έλεγε ότι η Tesla θα γίνει ιδιωτική, με αποτέλεσμα να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο χρηματιστήριο.

Επίσης ο Musk υποχρεώνεται να εγκαταλείψει την θέση του προέδρου της εταιρίας, και θα αντικατασταθεί με κάποιον άλλον το όνομα του οποίου δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. Η ποινή αυτή έχει τριετή διάρκεια, και μετά το πέρας αυτού του διαστήματος, θα μπορεί να επιστρέψει ως επικεφαλής της Tesla.

H Tesla αποδέχτηκε τον συμβιβασμό και θα ενσωματώσει δύο νέους διευθυντές στο ΔΣ της. Μάλιστα η εταιρία υποχρεώνεται να εγκαταστήσει μία επιτροπή από ανεξάρτητους διευθυντές και να τους βάλει μέσα στο ΔΣ για να... ελέγχουν τις επικοινωνίες του Musk. Κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει ένα φρένο στις εσχάτως πληθωρικές έως ενοχλητικές εμφανίσεις του Musk στα social media και σε διάφορες υποθέσεις που έχουν δημιουργήσει τεράστιο θόρυβο γύρω από την ίδια όσο και την εταιρία.

Ο Μusk θα παραμείνει πάντως CEO της Tesla και η συμφωνία δεν απαιτεί από τον ίδιο είτε από την Τesla να αποδεχθούν την ενοχή τους. Πάντως η συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί από ειδικό δικαστήριο. Σε κάθε περίπτωση ο Musk φαίνεται να σώζει την τελευταία στιγμή την παρτίδα, καθώς τα κακά μαντάτα είχαν πληθύνει τελευταία,ενώ ακόμα εκκρεμούν αρκετές αγωγες από επενδυτές.