O Elon Musk πούλησε κι άλλες μετοχές της Tesla περίπου ενός δισ. δολαρίων


O κ. Elon Musk, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, πούλησε άλλες 934.000 μετοχές της εταιρείας για να εκπληρώσει τον στόχο να «ξεφορτωθεί» το 10% αυτών που κατέχει συνολικά για να πληρώσει τους φόρους που του αναλογούν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 5/12/2021

Με σκοπό να τηρήσει τον λόγο του τον για τον οποίο είχε δεσμευτεί δημόσια, ο κ. Elon Musk πούλησε ακόμα ένα «πακέτο» των συνολικών μετοχών της Tesla που έχει στην κατοχή του.

Όπως έγινε γνωστό, αυτή τη φορά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το «Forbes», διέθεσε 934.000 μετοχέςπερίπου 1,01 δισεκατομμυρίου δολαρίων (περίπου 893 εκατομμύρια ευρώ)με σκοπό να αντισταθμίσει τους φόρους που πρέπει να καταβάλλει για τα δικαιώματα προαίρεσης αγοράς 2.100.000 μετοχών της Tesla.

Θυμίζουμε ότι στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου ο κ. Musk είχε ζητήσει από τα περίπου 68 εκατομμύρια ακολούθων του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης να απαντήσουν εάν θα πρέπει να πουλήσει μετοχές του στην Tesla με σκοπό να πληρώσει τους φόρους του στο αμερικανικό κράτος. Σε αυτή την ιδιάζουσα «δημοσκόπηση» συμμετείχαν περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια ακόλουθοί του, εκ των οποίων το 57,9% δήλωσαν ότι πρέπει να τις πουλήσει.

Στα τέλη Οκτωβρίου το περιοδικό Forbes τον ανακήρυξε ως τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο εκτιμώντας την περιουσία του στα 271,3 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 240 δισεκατομμύρια ευρώ). Μάλιστα, διευκρίνισε ότι τα 128,1 δισ. δολάρια εξ αυτών (περίπου 113,3 δισ. ευρώ) τα αποκόμισε εντός του 2021, καθώς η τιμή μετοχής της Tesla αυξήθηκε κατά 54% τη φετινή χρονιά.