Ο Elon Musk υπερασπίζεται της δήλωσής του


O μεγαλομέτοχος της Tesla είχε δηλώσει πρόσφατα πως θα προχωρούσε σε ιδιωτικοποίηση της εταιρίας προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 20/8/2018

Μέχρι και σε αγωγές είχαν προχωρήσει αρκετοί μέτοχοι κατηγορώντας τον για χειραγώγηση της μετοχής της Tesla. Τώρα ο Musk φέρεται να έχει δηλώσει στους The New York Times πως το tweet που έκανε έγινε ενώ ήταν στρεσαρισμένος και οδηγώντας προς το αεροδρόμιο. Πάντως ο Musk είχε ισχυριστεί πως είχε βρει και το κεφάλαιο από την Σαουδική Αραβία για να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της Tesla.

Πάντως ο Musk φαίνεται να πιέζεται πολύ τελευταία και ο ίδιος δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα πως τον τελευταίο χρόνο δουλεύει πάνω από 120 ώρες την εβδομάδα. Η δήλωση του όμως αποδείχτηκε καταστροφική χάνοντας από τους short-sellers εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε μια βραδιά.

Το θέμα εξετάζει και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για χειραγώγησής και εκμετάλλευσή της μετοχής. Όπως και να έχει το πράγμα, όπως φαίνεται ο Musk (ο 50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο κατά το Forbes) και η Tesla θα έχουν μεγάλο πρόβλημα στα επόμενα χρόνια.