Ο επικεφαλής των Jaguar Land Rover λέει πως η εταιρεία δεν πωλείται


Οι μνηστήρες υπάρχουν, οι κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά στην JLR εξακολουθούν να επιμένουν πως η εταιρεία δεν πωλείται.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/6/2019

Αν κάτι χαρακτηρίζει τον τελευταίο καιρό τον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι οι φήμες ή οι ειδήσεις για συνεργασίας μεταξύ κατασκευαστών. Οι οποίοι προσπαθούν με τον τρόπο αυτό να προσαρμοστούν με τη μικρότερη δυνατή οικονομική αιμορραγία στα μελλοντικά δεδομένα της αυτοκίνησης.

Έτσι λοιπόν εξέχουσα θέση κατείχε στην ειδησεογραφία του πρόσφατου παρελθόντος η πιθανολογούμενη συνεργασία μεταξύ της Renault και της FCA, η ατυχής της κατάληξη και οι κλυδωνισμοί που προκάλεσε και στη συμμαχία της γαλλικής εταιρείας με τη Nisan και κατά συνέπεια και τη Mitsubishi που ανήκει στην τελευταία.

Άλλη μια εταιρεία που πρωταγωνιστεί σε τέτοιου είδους αναφορές είναι και η Jaguar Land Rover. Η οποία όπως φαίνεται ενδιαφέρει πολλούς άλλους κατασκευαστές, μεταξύ αυτών τη γαλλική PSA και τον κορεάτικο όμιλο της Hyundai, ενώ σίγουρα η φημολογία ενισχύεται και από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τελευταία η βρετανική μάρκα της ινδικής Tata.

Τα οποία οφείλονται, σε ένα βαθμό, στη μείωση των πωλήσεων των diesel στην Ευρώπη αλλά και στις μεγάλες επενδύσεις που εξελίσσονται αυτήν την περίοδο στα εργοστάσια της μάρκας στη Μεγάλη Βρετανία αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Ο επικεφαλής της πάντως Ralph Speth, αφού επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στα πλαίσια των World Car Awards τη δύσκολη θέση της εταιρείας είπε πως δεν είναι προς πώληση, ενώ ταυτόχρονα δήλωσε και αισιόδοξος για το μέλλον της.