Ο Fernando Alonso και η Toyota κέρδισαν τον 6ωρο αγώνα στο Spa (Video)


Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο πρωτάθλημα WEC η Τοyota κατάφερε να φέρει δύο αυτοκίνητά της στις πρώτες δύο θέσεις, με τον Alonso να παίρνει πρώτη θέση μετά από το Ισπανικό Γκραν Πρι του 2013!
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΤΟΥΟΤΑ
  • 5/5/2018

Μπορεί στη Formula 1 να ψάχνει και να ψάχνεται, όμως στο WEC φαίνεται να τα πηγαίνει πιο καλά. Ο λόγος για τον Fernando Alonso που μαζί με τους Sebastien Buemi και Kazuki Nakajima κατάφεραν έστω και με μικρή διαφορά (μόλις 1,44 δευτερόλεπτα) να φέρουν την νούμερο"8" ΤS050 Τoyota τους στην πρώτη θέση του εξάωρου αγώνα στο Spa.

H διαφορά με το δεύτερο Toyota ήταν μικρή καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα, και μετά από την είσοδο του Safety Car μετά από ένα ατύχημα, εκμηδενίστηκε. Ο Alonso που οδήγησε για το τελευταίο μέρος του αγώνα, κράτησε την πρώτη θέση για το αυτοκίνητό του, σημειώνοντας την πρώτη του νίκη από το Ισπανικό Γκραν Πρι του 2013 στην Formula 1 (ναι, τόσος καιρός έχει περάσει για τον αγαπημένο Fernando Alonso).

Στην τρίτη και την τέταρτη θέση βρέθηκαν δύο πρωτότυπα R-13 Gibsons, φτιαγμένα από την Οreca, όντας τα γρηγορότερα αυτοκίνητα του αγώνα που δεν έχουν υβριδικό σύστημα (όπως τα Toyota). Στη κατηγορία LMP2 κέρδισαν οι Rusinov/Vergne/Pizzitola με Oreca 07, στην LMGTE Pro τη νίκη πήρε ένα Ford GT με οδηγικό team τους Mucke/Pla/Johnson ενώ στην LMGTE-Am κυριάρχησε μία Aston Martin Vantage με τους Paul Dalla Lana, Pedro Lamy και Mathias Lauda.

Επόμενος αγώνας το φημισμένο Le Mans που πάντα διατηρεί την ιδιαίτερη γοητεία του, έστω και αν φέτος το πρωτάθλημα WEC, μετά τις αποχωρήσεις της Porsche και της Audi έχει αποδυναμωθεί σημαντικά.Δεν παύει όμως να έχει το δικό του ενδιαφέρον και τους φανατικούς του φίλους σε όλο τον κόσμο, με τον Alonso να προσθέτει αυτό το κάτι παραπάνω σε λάμψη που χρειάζεται ένας τέτοιος θεσμός.