O Fernando Alonso "ψηφίζει" Toyota Supra (Video)


Σε μία σειρά video με διάσημους οδηγούς αγώνων, η Toyota δίνει ένα overdose δημοσιότητας για την καινούργια Supra που αναμένεται στις αγορές σε λίγους μήνες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/3/2019

Με την Supra η Toyota είχε να αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια είτε αυτά αφορούσαν την καθυστέρηση της έναρξης παραγωγής της είτε την δυσκολία να πείσει τους φίλους της μάρκας για την συνεργασία με την BMW και την απουσία ενός κλασικού 2JZ κινητήρα.

Τώρα πια που είδε το φως της δημοσιότητας η έκδοση παραγωγής, η ιαπωνική εταιρία έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ δημοσιότητας με στόχο να εστιάσει το κοινό πάνω στην διαφορετικότητα της Supra από το γερμανικό μοντέλο αλλά και στην ιδιαίτερη οδηγική ποιότητα που έχει ως αυτοκίνητο και ως γνήσιος απόγονος της κλασικής Supra.

H πιο πρόσφατη ενέργεια αφορά την συγκέντρωση πολλών οδηγών αγώνων, οι οποίοι οδηγούν το αυτοκίνητο και μας μιλούν για αυτό. Από όλους αυτούς ο πιο προβεβλημένος είναι φυσικά ο Fernando Alonso ο οποίος όπως βλέπουμε στο video οδηγεί το αυτοκίνητο στο Fuji Speedway και αναφέρεται στα οδηγικά του χαρακτηριστικά. Το ενδιαφέρον εδώ επικεντρώνεται πέρα από το αυτοκίνητο και σε άλλα στοιχεία της οδήγησης του Alonso όπως για παράδειγμα η ικανότητά του να φρενάρει και με το δεξί και με το αριστερό.

Από τους άλλους οδηγούς θα παραθέσουμε τον νεαρό οδηγό της Toyota στο WRC Jari-Matti Latvala που όπως φαίνεται από το video είναι σαφώς πιο ενθουσιώδης στην πίστα από τον Alonso ενώ -όπως και ο Ισπανός- εστιάζει κατά κύριο λόγο στην εξαιρετική αίσθηση του τιμονιού. Όσοι πάντως θέλουν να δουν και τους υπόλοιπους οδηγούς υπάρχει η δυνατότητα να επισκεφθούν το κανάλι της Gazoo Racing στο YouTube και να απολαύσουν όσο περισσότερη Supra γίνεται.