O Giugiaro θα παρουσιάσει στη Γενεύη το πρωτότυπο ενός ηλεκτρικού σεντάν


Στο Σαλόνι της ελβετικής μεγαλούπολης στις αρχές Μαρτίου ο διάσημος σχεδιαστής Giorgetto Giugiaro θα παρουσιάσει τη δεύτερη δημιουργία του στούντιο GFG Style (Giorgetto Fabrizio Giugiaro). 

  • 31/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ

Πρόκειται για ένα σχεδιαστικό στούντιο οποίο ίδρυσε το 2015, μαζί με το γιό του Fabrizio, έπειτα από την αποχώρησή τους από την Italdesign που αποκτήθηκε ολοκληρωτικά από τον όμιλο Volkswagen. 

Το φετινό πρωτότυπο, είχε προηγηθεί πέρυσι το Techrules Gen, μπορεί να μην έχει ακόμα όνομα αλλά είναι ηλεκτρικό και έχει τέτοιες δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης που κάλλιστα το τιμόνι θα μπορούσε να λείπει. O Giugiaro ο νεότερος όμως είπε χαρακτηριστικά «δεν μπορούσα να πείσω τον εαυτό μου για κάτι τέτοιο». 

Το concept έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την κινεζική εταιρεία Envision, που ασχολείται με τη διαχείριση ενέργειας. Η τεχνολογία που έχει αναπτύξει στο συγκεκριμένο τομέα θα επιτρέπει τη σύνδεση του αυτοκινήτου σε έναν ενεργό οικοσύστημα. Το οποίο χρησιμοποιεί δεδομένα και αναλύσεις πραγματικού χρόνου ώστε να ελέγχεται το πότε, το που και το πώς οι συνδεδεμένες μονάδες θα παράγουν και θα αποθηκεύουν ενέργεια.