Ο Grosjean βάζει τέλος στην καριέρα του. Δεν θα συμμετάσχει στο Grand Prix του Abu Dhabi


Την απόφαση να απέχει από το Grand Prix του Abu Dhabi βάζοντας πρόωρο τέλος στην καριέρα του στην Formula 1 έκανε γνωστή ο R. Grosjean.

  • 6/12/2020

Την επιστροφή του στην Ελβετία, όπου και διαμένει μόνιμα, αποφάσισε ο R. Grosjean, ο οποίος θα απέχει από το τελευταίο Grand Prix της χρονιάς, βάζοντας πρόωρο τέλος στην καριέρα του στην Formula 1.

O Γάλλος θα συνεχίσει τις θεραπείες αποκατάστασης των εγκαυμάτων που υπέστη στα χέρια του σε ευρωπαϊκό έδαφος, περιγράφοντας την απόφαση να απουσιάζει από το τελευταίο grand prix της φετινής σεζόν ως μια από τις πιο δύσκολες στη ζωή του.

Με μεγάλη θλίψη δεν θα μπορέσω να συμμετάσχω στον τελευταίο μου αγώνα στο Αμπού Ντάμπι και να είμαι με την ομάδα εκεί », δήλωσε ο Grosjean.

«Προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε με τον γιατρό να ανακάμψουμε και να αποκαταστήσουμε το χέρι μου, αλλά ο κίνδυνος που ενέχει η συμμετοχή μου στον αγώνα είναι πολύ μεγάλος. Έτσι λοιπόν πάρθηκε η απόφαση να μην αγωνιστώ. Είναι μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις της ζωής μου, αλλά είναι προφανώς μία από τις σοφότερες. Θα βρίσκομαι μακριά από την ομάδα, αλλά θα τους υποστηρίζω όπως πάντα", πρόσθεσε ο Γάλλος πιλότος της Haas.

Τη θέση του Grosjean στους δύο εναπομείναντες αγώνες της χρονιάς θα πάρει ο εφεδρικός πιλότος της Haas, E. Fidipaldi, ενώ το 2021 η αμερικανική ομάδα θα συνεχίσει με τους M. Schumacher και N. Mazepin. 

Διαβάστε ακόμα:

Tα σοκαριστικά video του ατυχήματος του R. Grosjean

Τα… 9 κιλά που έσωσαν (και) τον Romain Grosjean (vds)