Ο Hamilton σε off-road μονοπάτια, οδηγώντας ένα SUV με BMW κινητήρα (video)


Τι συμβαίνει όταν ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 Lewis Hamilton συναντά το Ineos Grenadier στο φυσικό του περιβάλλον; Η απάντηση στο βίντεο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: INEOS AUTOMOTIVE-YOUTUBE
  • 4/11/2022

Ξεκίνησε πλέον η μαζική παραγωγή του Ineos Grenadier στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Hambach της Γερμανίας, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Μέχρι στιγμής, 75.000 έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να αποκτήσουν το Grenadier.

Στο πλαίσιο της προώθησης του νέου μοντέλου, η Ineos Automotive κι ο ιδρυτής της, Sir Jim Ratcliffe, προσκάλεσαν τον Lewis Hamilton να δοκιμάσει το Grenadier σε δύσβατες διαδρομές.

Η σύνδεση έγινε με δεδομένο ότι ο Ratcliffe κατέχει το 33% της Mercedes-AMG Petronas F1, στην οποία ο 7κις πρωταθλητής αγωνίζεται.

Κι ενώ ο Hamilton είναι γνωστός για τα supercars που διαθέτει στη συλλογή του, δύσκολα μπορούσε να κρύψει το χαμόγελό του για το Grenadier μετά τη βόλτα που πήγε. 

Στην «καρδιά» του Ineos Grenadier μπορούν να βρίσκονται δύο κινητήρες της BMW, αμφότεροι εν σειρά 6κύλινδροι, 3λιτροι.

Υπάρχει ο B57 diesel με απόδοση 248 PS και 550 Nm ροπής, και ο B58 με βενζίνη που αποδίδει 284 PS και 450 Nm ροπής.

Φυσικά, το Grenadier δεν είναι το μόνο SUV που χρησιμοποιεί μοτέρ της BMW, καθώς το ίδιο πράττουν και τα Range Rover και Range Rover Sport με τον V8 N63.

Δείτε το σχετικό βίντεο: