Ο Herbert Diess παραμένει CEO του Ομίλου VAG


Όλα δείχνουν ότι ο κ. Herbert Diess θα διατηρήσει τη θέση του ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου VAG, έπειτα από τις διαπραγματεύσεις που διενεργήθηκαν μεταξύ αυτού και των εργαζόμενων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 7/12/2021

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ειδησεογραφικού Πρακτορείου Reuters, ο κ. Herbert Diess θα εξακολουθήσει να βρίσκεται επικεφαλής του Ομίλου VAG και θα επικεντρωθεί στην εκπόνηση της επιχειρηματικής στρατηγικής.

Στέλεχος που παρακολουθεί από κοντά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της πλευράς του κ. Diess και των εκπροσώπων των εργατικών συνδικάτων του Ομίλου, διατηρώντας την ανωνυμία του, δήλωσε σχετικά: «(Οι διαπραγματεύσεις) Βαίνουν προς την κατεύθυνση όπου η διαφωνία θα διευθετηθεί και ο Diess θα παραμείνει Διευθύνων Σύμβουλος».

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση, κάτι που αναμένεται να γίνει την προσεχή Πέμπτη, στην εκδήλωση παρουσίασης του πενταετούς πλάνου ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων αποφασίστηκε να αναβαθμιστεί επαγγελματικά ο κ. Ralf Brandstätter (φωτογραφία κάτω), ο οποίος είναι Διευθύνων Σύμβουλος των Επιβατικών Οχημάτων της Volkswagen και μέλος του Διευθυντικού Συμβουλίου της εταιρείας. Πλέον, ο κ. Brandstätter θα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου VAG, αποκτώντας μεγαλύτερο ρόλο καθώς θα είναι υπεύθυνος και για τις SEAT και Skoda, πέραν της VW.

Οι οικογένειες Piëch και Porsche, οι οποίες κατέχουν το 53% των μετοχών τού γερμανικού Ομίλου, υποστήριξαν τον κ. Diess σε αυτή τη διαμάχη. Οι εκπρόσωποι των εργατικών συνδικάτων κατέχουν τις μισές θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτού και διαδραματίζουν ισχυρό ρόλο στη λήψη αποφάσεων.