Ο Horacio Pagani μας βάζει στον κόσμο της Pagani C10 (photos-video)


Ο Horacio Pagani κάνει tease την Pagani C10 μέσω των social media της εταιρείας, πριν την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου στις 12 Σεπτεμβρίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ-VIDEO: PAGANI AUTOMOBILI
  • 30/8/2022

Η πολυαναμενόμενη Pagani C10 θα είναι ο διάδοχος της Pagani Huayra, και επιτέλους οι πρώτες εικόνες των σχεδίων του μοντέλου είναι εδώ, και μάλιστα από τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό και την έμπνευσή του, τον Horacio Pagani.

Σε ένα video λίγων δευτερολέπτων, ο Horacio φαίνεται να σχεδιάζει με μολύβι την Pagani C10, δείχνοντας πολλά περισσότερα στοιχεία από το προηγούμενο tease του οχήματος, που είχε δημοσιεύσει η εταιρεία τον περασμένο Μάιο

Αυτή τη φορά, η C10 δείχνει τα φανάρια της, όπως και τον περίπλοκο σχεδιασμό των εισαγωγών αέρα στο μπροστινό μέρος. Το video δίνει στο κοινό μία γεύση και από το πλαϊνό μέρος της C10, που ακολουθεί τη χαρακτηριστική γραμμή της Pagani, όσον αφορά τα παράθυρα και το πλαίσιό τους, και φέρει φυσικά το σήμα της C10 στο περίγραμμα.

Η τελευταία σκηνή του video δείχνει, σε προσχεδιαστική μορφή, τη γυάλινη οροφή του οχήματος, όπως και το πανοραμικό παρμπρίζ του, την ώρα που ο Horacio υπογράφει το δημιούργημά του

Η περιγραφή της δημοσίευσης κάτω από το video αναφέρει: «Μία σπίθα, μία γραμμή, μία έξαψη. Είμαστε έτοιμοι να γράψουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας. Μία γιορτή και επιβεβαίωση του οράματος που πάντα ήταν η έμπνευσή μας: να κάνουμε μεγάλα όνειρα και να πασχίζουμε καθημερινά να βελτιωνόμαστε, να καταδιώκουμε τα ιδανικά μας και να τιθασεύουμε το πάθος μας να τα φέρουμε στη ζωή. C10, μία νέα αυθεντική εμπειρία έρχεται».

Παρόλο που δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμα spy photos της νέας Pagani C10, το μοντέλο φέρει στοιχεία από τη Zonda και τη Huayra, καθώς τα δύο αποτελούν τις ρίζες της εταιρείας. Έχει γίνει γνωστό ότι το νέο hypercar της Pagani θα φέρει έναν διπλό τούρμπο V12 κινητήρα χωρητικότητας 6.0 L, που έχει δανειστεί από τη Mercedes-AMG, ενώ δε φαίνεται να ξεπερνά σε ισχύ τα 900 PS

Η Pagani αποκάλυψε επίσης ότι η C10 δε θα είναι ούτε εν μέρει ηλεκτρική, καθώς η εταιρεία έχει προτιμήσει να δώσει περισσότερη βάση στο βάρος, παρά στις επιδόσεις. Σε αντίθεση με την αυτόματη Huayra, η C10 θα είναι διαθέσιμη και με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Δείτε το video: