Ο ηλεκτροκίνητος αντικαταστάτης του Audi Α3


Στο παιχνίδι των ηλεκτροκίνητων hatchbacks θα μπει λίαν συντόμως η Audi τοποθετώντας στη θέση των συμβατικών εκδόσεων του Α3 την premium εκδοχή του VW ID.3.

  • 9/1/2020

Η ημέρα που το Audi A3 με τη σημερινή μορφή του θα αποτελέσει παρελθόν από την γκάμα της γερμανικής φίρμας δεν είναι πολύ μακριά. Το μικρομεσαίων διαστάσεων hatchback που λίαν συντόμως θα υποδεχθεί την τέταρτη κατά σειρά γενιά του, αναμένεται να χάσει τη θέση του από τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα τα οποία θα έχουν αφετηρία το δάπεδο πάνω στο οποίο η VW δημιούργησε το ID.3.

Μάλιστα είναι πολύ πιθανόν το «A3» να χαθεί και από το «λεξιλόγιο» της Audi η οποία θα θελήσει να πάρει σαφείς αποστάσεις από το ίδιο της το παρελθόν και τα όσα διαδραματίστηκαν με τη χρήση λογισμικού παραποίησης των εκλυόμενων ρύπων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ηλεκτροκίνητο Audi θα διαθέτει όλα εκείνα τα ποιοτικά και εξοπλιστικά χαρακτηριστικά που θα επιβεβαιώνουν τον premium προσανατολισμό, ενώ με την ευελιξία που χαρίζει η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης και ειδικότερα η δυνατότητα χρήσης περισσότερων του ενός ηλεκτροκινητήρων δεν θα λείψουν από την γκάμα του οι τετρακίνητες εκδόσεις υψηλών επιδόσεων.

Το πρώτο μικρομεσαίο hatchback στην ιστορία της Audi που θα κινείται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να αποκαλυφθεί μετά και την επίσημη πρεμιέρα του νέου A3, η οποία είναι προγραμματισμένη για το πρώτο εξάμηνο του έτους. 

Την ίδια χρονική περίοδο (2022-2025) άλλωστε ανάλογες προτάσεις πρόκειται να περάσουν στην παραγωγή και οι υπόλοιπες φίρμες του ομίλου Volkswagen, όπως η Skoda και η Seat.