Ο ήχος από τον V6 της Lotus Emira είναι σκέτη απόλαυση (video)


Η κίτρινη Emira που πρωταγωνιστεί στο video «φοράει» τον κινητήρα 2GR-FE των 3,5 lt της Toyota και αποδίδει 400 ίππους.

  • 1/12/2022

Σε έναν κόσμο όπου ο... αγνός ήχος των θερμικών συνόλων οδεύει προς αφανισμό, η Lotus Emira είναι εδώ για να ξυπνήσει με τον θόρυβό της τον petrolhead που κρύβει ο καθένας μέσα του. Η πρωτοβουλία ανήκει στο κανάλι του YouTube TopAutoNL που πήρε στα χέρια του το κεντρομήχανο «πολυβόλο» των Βρετανών και έπαιξε με το δεξί πεντάλ.

Πρόκειται για την πρώτη πρόταση που παράγει η Lotus μετά το deal με την Geely και αποτελεί διάδοχο της θρυλικής Evora GT με την οποία έχει σχεδόν τις ίδιες διαστάσεις και ακριβώς ίδιο μεταξόνιο στα 2.575 χιλιοστά.

Ίδιο είναι και η μονάδα ισχύος με την Emira να «φοράει» τον V6 κινητήρα 2GR-FE με χωρητικότητα 3,5 lt που έχει αναπτυχθεί από την Toyota και αποδίδει 400 ίππους. Οι αγοραστές μπορούν να το συνδυάσουν είτε με χειροκίνητο είτε με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, με το αυτοκίνητο που εμφανίζεται στο video να έχει κάνει την πρώτη επιλογή.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η επιτάχυνση του 0-100 km/h έρχεται σε 4,3 sec. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 290 km/h. Αυτοί οι αριθμοί ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται στο video χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε τις συνθήκες με τις οποίες ο οδηγός έκανε τις μετρήσεις. Όπως και να έχει η γλυκιά μελωδία του V6 είναι αξεπέραστη και αξίζει να αφιερώσετε μερικά λεπτά για να την απολαύσετε.

Πριν πατήσετε «play» θυμίζουμε ότι η Emira είναι διαθέσιμη και με ένα turbo τετρακύλινδρο σύνολο των 2,0 lt και των 360 ίππων που προέρχεται από τη Mercedes-AMG και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 8 σχέσεων.

Δυναμώστε τον ήχο και δείτε το video…