O ήχος της Lamborghini Essenza SCV12 των 830 PS είναι… από άλλο γαλαξία (video)


To track-only hypercar μπήκε στην πίστα και έκλεισε... αυτιά με τον εξωπραγματικό ήχο που παράγεται από τον V12 των 6.5 λίτρων. Δυναμώστε την ένταση και απολαύστε την.

  • 21/2/2022

Δεν υπάρχουν πολλές λέξεις για να περιγράψει κανείς τον ήχο στο παρακάτω video που δημοσιεύτηκε από του κανάλι 19Bozzy92 στο YouTube. Οι άνθρωποι που το τρέχουν βρέθηκαν στην πίστα του Misano και με τις κάμερές τους κατέγραψαν τον αγώνα Lamborghini World Finals.

To εντυπωσιακό κομμάτι ωστόσο δεν διαπέρασε τον φακό αλλά τα μικρόφωνα, με τα ιταλικά μοντέλα να παράγουν έναν εξωφρενικό ήχο κάθε φορά που έμπαιναν στο πλάνο. Οι Ιταλοί κατέβασαν στην πίστα 9 μονάδες της track-only Essenza SCV12 -εκ των οποίων οι 4 από αυτές ήταν καμουφλαρισμένες- που είχαν αναπτυχθεί από την Lamborghini Squadra Corse

Αυτό που θα ακούσετε προέρχεται από έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα των 6.5 λίτρων που συνδυάζεται με ένα σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων της Xtrac, με τη δύναμη των 830 PS να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς. Όλα αυτά… εκφράζονται μέσα από έναν "αγριεμένο" ήχο που παράγεται από το αγωνιστικό σύστημα εξάτμισης της Capristo.

Δείτε το video...