Ο Jenson Button οδηγεί τη Lotus Emira στη Laguna Seca! (video)


Η Lotus Emira κατέφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες, κι ο Jenson Button την υποδέχτηκε, οδηγώντας την στη φημισμένη πίστα της Laguna Seca.

  • 14/8/2021

Η νέα Emira είναι ίσως η τελευταία μη «ηλεκτρισμένη» Lotus και ακολουθεί πιστά τη συνταγή των σπορ αυτοκινήτων της βρετανικής εταιρείας.

Εφοδιάζεται με κινητήρα τόσο από την AMG, όσο κι από την Toyota.

Η έκδοση που έφρασε στην Αμερική, και που οδήγησε ο Jenson Button στη Laguna Seca, είναι αυτή με τον V6 3,5 λίτρων κινητήρα της Toyota, που αποδίδει 395 ίππους και παράγει 430 Nm ροπής.

Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 290 χλμ/ώρα και ενώ οι αριθμοί επιτάχυνσης για δεν έχουν ανακοινωθεί, λογικά θα είναι κοντά στα 4,2 δευτερόλεπτα για το σπριντ 0-100 που χρειάζεται και το Evora.

Οπτικά, η Emira, της οποίας το όνομα, σύμφωνα με τον Lotus, μεταφράζεται ως «ηγέτης» σε κάποια μη καθορισμένη αρχαία γλώσσα, είναι εμπνευσμένη από την επερχόμενη πλήρως ηλεκτρική Evija. Το αμάξωμα από fiberglass διαθέτει «κομμένα» τμήματα στο καπό στο στιλ της Evija, και οι δύο εισαγωγές αέρα μπροστά από τους πίσω τροχούς, και οι διπλοί αεραγωγοί στο πίσω μέρος κάτω από τα πίσω φώτα παραπέμπουν στην εμφάνιση της θρυλικής Lotus των 1973 ίππων .

Απολαύστε τον γύρο του πρωταθλητή F1 του 2009: