O Jerome Guillen είναι ο νέος πρόεδρος της Tesla


O Jerome Guillen είναι ο νέος πρόεδρος της Tesla Μέσω ενός email που στάλθηκε στους εργαζομένους της εταιρίας ο Elon Musk γνωστοποίησε πως ο Jerome Guillen προάχθηκε σε νέο πρόεδρο. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/9/2018

Ίσως να είναι και η πρώτη φορά που ακούτε για τον Jerome Guillen αλλά πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της Tesla στην οποία απασχολείται εδώ και οκτώ χρόνια. Ουσιαστικά είναι και το στέλεχος που έχει επιβλέψει την εξέλιξη και την γραμμή παραγωγής του Model 3, ενώ εννοείται πως είχε μεγάλη συμμετοχή και στο Model S. Τους τελευταίους μήνες όμως η Tesla περνά μια μεγάλη περίοδο κρίσης με τον Elon Musk να βρίσκεται σε σύγχυση και με αιφνίδιες ανακοινώσεις να δημιουργεί αναστάτωση τόσο στους μετόχους όσο και στο χρηματιστήριο με τα tweets περί ιδιωτικοποίησης της εταιρίας.

Ένα από τα τελευταία κατορθώματα του Musk ήταν να καπνίσει μαριχουάνα σε εκπομπή και να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ένταση στους μετόχους που προφανώς τον πίεση να αποτραβηχτεί από τον τομέα αυτοκινήτων στην Tesla και να ανακοινώσει νέο CEO. Πάντως, ο Musk παραμένει ο μεγαλομέτοχος της εταιρίας ενώ στην ανακοίνωσε ξεκαθαρίζεται πως ο Guillen θα λογοδοτεί σε αυτόν για κάθε του ενέργεια και απόφαση.