Ο κ. Paul Gao νέος Διευθυντής Στρατηγικής του Ομίλου Mercedes-Benz


Η Mercedes-Benz Group AG ανακοίνωσε την τοποθέτηση του κ. Paul Gao στη θέση του Διευθυντή Στρατηγικής του γερμανικού Ομίλου με σκοπό να συμβάλλει στη διαμόρφωση των στρατηγικών επιχειρηματικών αποφάσεων για τις ασιατικές αγορές αυτοκινήτου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 21/6/2022

Ο κ. Paul Gao έχει σχεδόν τριακονταετή εμπειρία στις αγορές αυτοκινήτου των ασιατικών χωρών και γνωρίζει πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες τους. Επαγγελματικά, προέρχεται από την «McKinsey & Company», μια εταιρεία συμβούλων διαχείρισης επιχειρήσεων και κυβερνητικών φορέων, η οποία έχει έδρα το Χονγκ Κόνγκ.

Ο κ. Gao (φωτογραφία κάτω) θα αναλάβει τα καθήκοντά του από την πρώτη Ιουλίου 2022 και θα αναφέρεται απευθείας στον κ. Ola Källenius, CEO του Mercedes-Benz Group. Αναμένεται να συμβάλλει ουσιαστικά στον καθορισμό και την εφαρμογή της νέας επιχειρηματικής στρατηγικής που θα ακολουθήσει ο γερμανικός όμιλος σε εκείνη της περιοχή του πλανήτη.

Ο κ. Källenius δήλωσε σχετικά: «Ο Paul είναι μια εξαιρετική προσθήκη στην ομάδα μας. Έχει αποδεδειγμένα δυνατότητες στρατηγικής ανάλυσης και, επίσης, έχει αποδείξει την ικανότητά του να αναπτύσσει με επιτυχία τις ιδέες του. Διαθέτει σχεδόν 30 χρόνια εμπειρίας στην αυτοκινητοβιομηχανία και ουσιαστική τεχνογνωσία σχετικά με την Κίνα και άλλες αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας. Αυτό καθιστά τον Paul τη σωστή επιλογή για την περαιτέρω ενίσχυση του διεθνούς προφίλ του Ομίλου μας, του τρόπου διοίκησής μας και της εταιρείας μας».