Ο Karim Habib νέος υπεύθυνος σχεδιασμού στην KIA


Η KIA Motors Corporation ανακοίνωσε την πρόσληψη του Karim Habib στη θέση του πρώτου αντιπροέδρου και υπεύθυνου για το τμήμα σχεδιασμού της εταιρείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 9/9/2019

Ο κ. Karim Habib θα αναλάβει τα καθήκοντά του από την πρώτη Οκτωβρίου ως υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και το γενικότερο στυλ των καινούργιων μοντέλων της KIA. Θα συνεργάζεται με τον κ. Luc Donckerwolke, Υπεύθυνος Σχεδιασμού του Hyundai Motor Group, και αναμένεται να κάνει τα νέα οχήματα της KIA να είναι ακόμα πιο ενδιαφέροντα σε ό,τι αφορά το σχήμα τους και την αισθητική τους. 

Ο κ. Habib έχει εργαστεί στην BMW, την Daimler και την Infiniti. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων: «Η KIA είναι μια φιλόδοξη, αναπτυσσόμενη εταιρεία, αποφασισμένη να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο μονοπάτι προς τον εξηλεκτρισμό (των αυτοκινήτων) και την καινοτομία της κινητικότητας. Αισθάνομαι συγκίνηση που θα συμμετέχω σε αυτόν τον μετασχηματισμό της KIA προς το μέλλον της Αυτοκίνησης, και την ισχυροποίησή της σε αυτό, το οποίο είναι γεμάτο προκλήσεις και ευκαιρίες. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον κ. Donckerwolke, τη δουλειά του οποίου θαυμάζω εδώ και χρόνια, όπως και τη δουλειά των ανθρώπων στο τμήμα σχεδιασμού της KIA».

Με τη σειρά του, ο κ. Donckerwolke δήλωσε για τη συνεργασία του με τον κ. Habib: «Εκτιμούμε πάρα πολύ το ταλέντο και την εμπειρία του Karim. Εντάσσεται στην KIA σε μια κρίσιμη περίοδο για τη στροφή της εταιρείας προς το μέλλον την κινητικότητας και για να ενισχύσει τη νεανική και γεμάτη κίνητρο σχεδιαστική ομάδα της, η οποία έχει πολυάριθμες διεθνείς διακρίσεις».