Ο Ken Block «απατά» την Audi για μια αγωνιστική Porsche 1.400 PS!


Ο Ken Block γυρίζει… την πλάτη στην Audi και μπαίνει μέσα στην Porsche "Hoonipigasus" για να συμμετάσχει στον επετειακή ανάβαση του Pikes Peak.

  • 17/5/2022

Σαν βόμβα έσκασε τον περασμένο Σεπτέμβριο η είδηση ότι ο Ken Block μετά από 11 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας με τη Ford, έβαζε την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο που του πρόσφερε η Audi. Στο πλαίσιο αυτού του «γάμου» είδαμε σε διαφορετικές περιπτώσεις τον Αμερικανό οδηγό να κάθεται πίσω από το τιμόνι με τα 4 δαχτυλίδια και να μας χαρίζει εντυπωσιακά videos, όπως συνέβη πρόσφατα με το θρυλικό Audi Quattro A2.

Πλέον ήρθε η στιγμή να «απατήσει» την Audi για χάρη της συγγενικής Porsche μιας και οι δύο εταιρείες βρίσκονται κάτω από τη στέγη του Ομίλου VAG. Αφορμή για αυτή την «απιστία» στάθηκε ο αγώνας Pikes Peak ο οποίος διεξάγεται στις 26 Ιουνίου 2022 και θα έχει επετειακό χαρακτήρα για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την πρώτη διοργάνωση.

Το αυτοκίνητο με το οποίο θα συμμετέχει είναι μια ειδική αγωνιστική έκδοση της Porsche με την ονομασία "Hoonipigasus" η οποία έχει διακοσμηθεί με τον χρωματισμό της 917/20 του 1971, γνωστή και ως «Pink Pig».

Στο εσωτερικό της βρίσκεται ένας twin-turbo 6κύλινδρος σε σειρά κινητήρας που αποδίδει και στους τέσσερις τροχούς δύναμη 1.400 PS! Ο συγκεκριμένος αριθμός φαντάζει ακόμα πιο εντυπωσιακός όταν συνδυάζεται με τα μόλις 1.000 kg του συνολικού βάρους.

Η ειδική έκδοση αναπτύχθηκε από τον βελτιωτικό οίκο BBi Autosport που ειδικεύεται στα μοντέλα της Porscheμε το αυτοκίνητο να συμμετέχει στην κατηγορία PPO (Pikes Peak Open) της φημισμένης ανάβασης στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

«Η ανάβαση του Pikes Peak είναι ένας από τους βασικούς λόγους που είμαι σήμερα οδηγός αγώνων. Η λίστα με τους νικητές αυτού του αγώνα περιλαμβάνει μερικά από τα ινδάλματά μου όπως ο Walter Rohrl, ο Ari Vatanen, ο Michele Mouton, ο Sebastien Loeb και ο Rod Millen», δήλωσε ο Ken Block κατά την ανακοίνωση της συμμετοχής του.