Ο Ken Block ξεζουμίζει ένα “κοντό” Audi Sport Quattro (video)


O εκκωφαντικός ήχος της εξάτμισης, το σύννεφο καπνού από τα ελαστικά και το χαμόγελο στο πρόσωπο του Ken Block, περιγράφουν εν πολλοίς το νέο video του Αμερικανού οδηγού αγώνων. 

  • 21/9/2022

Στις αρχές του Φεβρουαρίου ο γερμανικός οίκος LCE Performance από την πόλη Markdorf είχε προχωρήσει στην αποκάλυψη μίας ρέπλικας του θρυλικού Audi Sport Quattro. Το αρχικό μοντέλο παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1983 και κατασκευάστηκε συνολικά σε 224 μονάδες προκειμένου η Audi να πάρει το πράσινο φως και να συμμετέχει στο Group B.

Η βασική του διαφοροποίηση σε σχέση με το απλό Quattro, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η κατασκευή του ήταν το μικρότερο μεταξόνιο που έφτανε τα 2.204 mm και ήταν ο λόγος που του κόλλησαν το παρατσούκλι "κοντό".

Οι μηχανικοί της LCE Performance για να συνθέσουν τη ρέπλικα πήραν το μπροστά μέρος από ένα παλιό Audi 80 και το πίσω από ένα Sport Quattro, ότι είχαν κάνει πάνω κάτω και οι άνθρωποι της Audi όταν το 1980 παρουσίασαν στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το αρχικό Quattro.

Κάτω από το καπό δεν βρίσκεται ο αρχικός κινητήρας αλλά ένα πεντακύλινδρο turbo σύνολο που προέρχεται από το Audi A6, έχει χωρητικότητα 2,5 lt και αποδίδει περισσότερους από 700 PS. Η δύναμη περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβώτιου ταχυτήτων των 6 σχέσεων.

O Ken Block, στο πλαίσιο και της συνεργασίας που έχει με την Audi, παρουσίασε πέρυσι για πρώτη φορά το αυτοκίνητο ωστόσο στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε την εμπειρία που έζησε όταν κάθισε για πρώτη φορά στη θέση του οδηγού.

Το χαμόγελο που σχηματίστηκε στο πρόσωπό του, ο εκκωφαντικός ήχος της εξάτμισης αλλά και το σύννεφο καπνού από τα ελαστικά, είναι τρία στοιχεία που περιγράφουν εν πολλοίς το παρακάτω video....