O Ken Block μπαίνει για πρώτη φορά στην Porsche των 1.400 PS και ο ήχος της προκαλεί σοκ (video)


O Ken Block και η ομάδα του ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη συμμετοχή στο Pikes Peak βγάζοντας το «θηρίο» των 1.400 PS στην πίστα για τις πρώτες δοκιμές.

  • 16/6/2022

Λίγες ημέρες μάς χωρίζουν από το επετειακό Pikes Peak (26/6) που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια και ο Ken Block πήρε για πρώτη φορά στα χέρια του την Porsche των 1.400 PS με την οποία θα συμμετάσχει στον αγώνα. Πρόκειται μια ειδική αγωνιστική έκδοση της Porsche 911 με την ονομασία "Hoonipigasus" η οποία έχει διακοσμηθεί με τον χρωματισμό της 917/20 του 1971, γνωστή και ως «Pink Pig».

Αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ήταν ότι στο εσωτερικό της βρίσκεται ένας twin-turbo 6κύλινδρος σε σειρά κινητήρας με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, με το αυτοκίνητο να ζυγίζει μόλις 1.000 kg. Πλέον μέσα από το video που ανέβασε ο Ken Block στο κανάλι του μάθαμε και τον τρομακτικό ήχο της.

Η πρώτη βόλτα έγινε στο Pueblo Motorsports Park στο Κολοράντο και η επιλογή της τοποθεσίας δεν ήρθε τυχαία αφού το μεγάλο υψόμετρο προσφέρει μια καλή προσομοίωση των συνθηκών που θα αντιμετωπίσει ο Block στον αγώνα. Η BBi Autosportsη οποία ανέλαβε να στήσει το αγωνιστικό, επικεντρώθηκε στις ρυθμίσεις του κινητήρα και στο να διαπιστώσει ότι οι αναρτήσεις έχουν το σωστό σετάρισμα.

Αναφορικά με το δεύτερο κομμάτι ο Ken Block αντιμετώπισε δυσκολίες χάνοντας τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε συγκεκριμένα σημεία της πίστας ενώ αμέσως ενημέρωσε τους μηχανικούς για διορθώσουν το πρόβλημα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν οδήγησε στα όρια αλλά ακόμα και έτσι ο ήχος της ήταν… εξωπραγματικός!

Δείτε το video…