Ο κινητήρας της C8 Corvette Z06 βγαίνει «off» πριν συμπληρώσει 1.000 km (video)


Ο κινητήρας της C8 Corvette Z06 των 670 PS παρέδωσε... πνεύμα πριν καλά καλά συμπληρωθούν 1.000 km στο οδόμετρο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: steelankles - YouTube
  • 7/2/2023

Οι παραδόσεις της C8 Corvette Z06 έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο, και οι πελάτες της Chevrolet αρχίζουν να απολαμβάνουν τα οχήματά τους, με τον τρόπο που τους αρμόζει, στο όριο. Ένας εξ αυτών όμως, ονόματι steelankles στο YouTube, δεν πρόλαβε να τη χαρεί στο έπακρον, αφού ο κινητήρας έσπασε πριν καν γράψει 1.000 km στο οδόμετρο.

Ο ιδιοκτήτης δημοσίευσε ένα video στο κανάλι του στο YouTube, το οποίο περιλαμβάνει πλάνα που έχουν τραβηχτεί μέσω κάμερας GoPro και δείχνουν το supercar να επιταχύνει για λίγα μέτρα, πριν παρουσιάσει τα πρώτα προβλήματα.

Ένας δυνατός θόρυβος έρχεται από τον κινητήρα, κι ο οδηγός αντιλαμβάνεται αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά. Κάνει αναστροφή κι επιστρέφει στο σπίτι του φίλου του, απ' όπου και ξεκίνησε. Μόλις το όχημα ολοκληρώνει την αναστροφή, ο κινητήρας σβήνει, και το σύστημα κίνησης κλειδώνει.

Μία φωτογραφία του πίνακα οργάνων, που τραβήχτηκε την ώρα του συμβάντος, δείχνει ότι η θερμοκρασία των λαδιών βρισκόταν μέσα στα φυσιολογικά όρια, αποκλείοντας την περίπτωση ο κινητήρας να έχει «πιεστεί» παραπάνω απ' όσο πρέπει. Ο ιδιοκτήτης του καναλιού υποστηρίζει επίσης ότι όλες οι διαδικασίες συντήρησης ακολουθήθηκαν επιμελώς.

Φυσικά, η Chevrolet αντικατέστησε τον «νεκρό» κινητήρα, με την Z06 να επιστρέφει στα χέρια του ιδιοκτήτη της σε μόλις δύο εβδομάδες, χρόνος που είναι αρκετά εντυπωσιακός, αν αναλογιστεί κανείς την τρέχουσα κατάσταση με τις ελλείψεις των εφοδιαστικών αλυσίδων, αλλά και το πόσο καινούργια είναι η Z06 στην αγορά.

Δείτε την C8 Corvette Z06 να «σβήνει» στα χέρια του ιδιοκτήτη της: