Ο κορονοϊός αδειάζει τους δρόμους στην Κίνα (Δορυφορικές Εικόνες)


Με πόλη φάντασμα μοιάζει η πόλη Ουχάν στην οποία εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα του Κορονoϊού. Σοκάρουν οι δορυφορικές εικόνες.

  • 30/1/2020

Σοκ προκαλούν οι δορυφορικές εικόνες από τους δρόμους της πόλης Ουχάν στην οποία και εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα του Κορονοϊού.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια πόλη 11 εκατομμυρίων κατοίκων, οι βασικοί οδικοί άξονες είναι πλέον άδειοι καθώς οι κάτοικοι αποφεύγουν οποιαδήποτε μετακίνηση.

Οι εντολές των αρχών είναι σαφείς για τους κατοίκους της Ουχάν, οι οποίοι καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους ώστε να περιορίσουν τη διάδοση του υιού που πλέον έχει εντοπιστεί σε όλες τις επαρχίες της Κίνας.

Οι δορυφορικές φωτογραφίες είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί στην πόλη στην οποία έχει ανασταλεί κάθε δραστηριότητα.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν εγκλωβιστεί εντός ή εκτός των «συνόρων» της πόλης, καθώς δεν εκτελούνται δρομολόγια από τα μέσα μαζικής μεταφοράς από και προς την Ουχάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτες δορυφορικές εικόνες είναι τραβηγμένες στις 12 Ιανουαρίου, πριν το ξέσπασμα της επιδημίας, ενώ οι επόμενες στις 28 Ιανουαρίου.