O κορωνοϊός «χτυπάει» και την Toyota


Στην αναστολή της παραγωγής των εργοστασίων της στη Κίνα προχωρά η Toyota εξαιτίας του Κορωνιοϊού και των ελλείψεων που προκαλεί η εξάπλωσή του στην αλυσίδα τροφοδοσίας εξαρτημάτων.

  • 7/2/2020

Η Toyota αποτελεί το νέο «θύμα» του κορωνοϊού στην Κίνα καθώς εξαναγκάζεται να αναστείλει τη λειτουργία των εργοστασίων της εξαιτίας των ελλείψεων που παρουσιάζονται στην αλυσίδα τροφοδοσίας εξαρτημάτων.

Τα 12 εργοστάσια της Toyota στην Κίνα θα παραμείνουν κλειστά έως και τις 16 Φεβρουαρίου, με την ιαπωνική φίρμα να συμμορφώνεται εκτός των άλλων και με τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί από την κινεζική κυβέρνηση σχετικά με τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Μάλιστα, οι ελλείψεις που παρουσιάζονται στην τροφοδοσία των προερχόμενων από την Κίνα εξαρτημάτων έχουν ήδη αρχίζει να επηρεάζουν και τη λειτουργία εργοστασίων που βρίσκονται εκτός της κινεζικής επικράτειας, με τη Hyundai να είναι η πρώτη που σταματά την παραγωγική διαδικασία των παραγωγικών μονάδων της στη Ν. Κορεά.

Το ενδεχόμενο να αναστείλει τη λειτουργία των εργοστασίων της στην Ευρώπη εξετάζει και η Fiat-Chrysler για έως και τέσσερις εβδομάδες αν δεν αποκατασταθεί σύντομα η παραγωγή εξαρτημάτων στην Κίνα.

Επιστρέφοντας στην Toyota, η λειτουργία των εργοστασίων της στον υπόλοιπο κόσμο για την ώρα δεν επηρεάζεται από το ξέσπασμα του κορωνοϊού στην Κίνα και τις ελλείψεις εξαρτημάτων, κάτι που μπορεί ωστόσο να αλλάξει από ημέρα σε ημέρα.